Kerékpár: a világelső jövőre a Girót választja a Tour helyett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 13:27
Jövőre a Giro d’Italia kerékpáros-körversenyt választja a spanyol Joaquim Rodríguez, aki tavaly az utolsó napon veszítette el az első helyet, az idén pedig inkább a Tour de France-on indult, és végül harmadik lett.

A Katyusa bringása a Sport3 katalán televíziónak elmondta: miután megismerte a jövő évi útvonalakat, a Girót részesíti előnyben a Tourral szemben – a francia körverseny útvonalát itt tekinthetik meg! –, mert számára ideálisabbak a szakaszok, több rajtuk a sík rész, és rövidebbek az időfutamok.a francia körverseny útvonalát itt tekinthetik meg! –, mert számára ideálisabbak a szakaszok, több rajtuk a sík rész, és rövidebbek az időfutamok.

A 34 éves Rodríguez – aki idén második volt a világbajnoki mezőnyversenyben – 2008 óta minden szezonban a három nagy körversenyből (Giro, Tour és Vuelta a Espana) kettőn indul.

Hazája háromhetes viadalát nem hagyja ki – ott idén és 2010-ben negyedik, tavaly pedig harmadik volt –, a Girón 2011-ben negyedik, tavaly második, míg a Touron idén harmadik lett, 2010-ben pedig hetedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik