A Saxo Bank felbontotta Cancellara szerződését

Vágólapra másolva!
2010.09.19. 13:40
null
Cancellara úgy érzi: pihenésre van szüksége (Fotó: Action Images)
A profi kerékpárosok egyik kirakatcsapatára, a Saxo Bankra a Vuelta a Espanán roppant nehéz napok járnak. Két sztárkerekesük túl lazára vette a figurát, ezért haza kellett őket küldeni, míg az egyik húzóemberükkel szerződést bontottak, miután váratlanul elhagyta a csapatot.

Andy Schlecket és Stuart O'Gradyt azért kellett hazaküldeni, mert a tizedik szakasz előtti éjszaka nem csak málnaszörppel koccintottak, pénteken pedig Fabian Cancellarára a verseny kellős közepén tört rá a honvágy.

A svájci ennek megfelelően 20 kilométerrel a szakasz megkezdése után se szó, se beszéd, visszament a csapat bázisára, majd köszönés nélkül a reptér felé vette az irányt.

„Az elmúlt hetekben a csapat minden tagja kidolgozta a belét, úgyhogy ez nagyon nincs rendben – fakadt ki Cancellara akciója után Bradley McGee, a Saxo sportigazgatója. – De ha valóban ezt akarta, akkor lelke rajta. Neki kell tudnia éjszaka elaludni. Csak sajnálni tudom. Ugyanakkor magyarázatot követelek tőle, és úgy érzem, csapattársainak is tartozik ezzel, mert cserbenhagyta őket anélkül, hogy elköszönt volna. Roppant csalódottak vagyunk. Egy nagy bajnoknak nem szabadna így viselkednie. Még mindig nem értjük, miért döntött úgy, hogy leszáll a kerékpárról. Kiviharzott a repülőtérre, hogy elérje a gépét, utána pedig kikapcsolta a telefonját."

Cancellarát, aki az összetett 140. helyéről adta fel a küzdelmet, nem különösebben hatotta meg, hogy felettese így kiakadt, és az eset óta is egyetlen Twitter-bejegyzésben kommentálta a történteket: „Ma befejeztem a Vueltát. Ez volt most a legjobb megoldás. Pihenésre van szükségem és együttlétre a családommal. Most két napig nem biciklizem, utána pedig megkezdem a felkészülést a vb-re."

A csapat hivatalosan is gyorsan lereagálta a történteket: Bjarne Riis csapatvezető vasárnap egy televíziós interjúban már arról számolt be, hogy megegyeztek a kerekessel a szerződős felbontásáról, és sajnálatát fejezte ki, hogy így ért véget az ötéves kapcsolatuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik