Kerékpár: Cancellara csúcsformában, „Észak Poklát" is megnyerte

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 17:51
null
Cancellara támadásban: a svájcit most sem lehetett megállítani (Fotó: Reuters)
Káprázatos formában versenyez Fabian Cancellara, a svájciak országúti kerékpárosa: a helvét klasszis a flandriai klasszikus egynaposon aratott győzelme után megnyerte „Észak Poklát", azaz a Párizs–Roubaix versenyt.

Cancellara 45 kilométerrel a vége előtt robbantott és lépett meg riválisaitól, majd beérte az élen haladó Hinault-Hoste-Leukemans triót. Björn Leukemans tudott csak kapcsolni, de ő sem bírta a tempót a svájcival, aki Mons-en-Pévele macskakövein 20 másodperces előnyt kovácsolt. Cancellara fokozatosan növelte a fórt, 30 kilométerrel a cél előtt 1:40 volt az előnye, majd három percre növelte azt, így üldözőinek esélye sem volt.

A svájciak sztárja végül magabiztosan őrizte meg vezetését és első helyen ért célba, mögötte Thor Hushovd nagy sprinttel verte meg Juan Antonio Flechát. A negyedik helyen Roger Hammond, az ötödiken Tom Boonen zárt.

Cancellara mindössze a tizedik az országúti kerékpározás történetében, aki mindkét macskaköves klasszikust, a Párizs–Roubaix-t és a Tour de Flanderst is megnyeri ugyanabban az évben. A svájci másodszor győzött az „Észak Poklán", karrierje negyedik klasszikus egynaposát nyerte meg.

 

PÁRIZS–ROUBAIX 2010
1. Cancellara (svájci, Team Saxo Bank) 6 óra 35 perc 10 másodperc
2. Hushovd (norvég, Cervelo Test Team) 2 perc hátrány
3. Juan Antonio Flecha (spanyol, Sky Professional) azonos idővel
4. Roger Hammond (brit, Cervelo Test Team) 3:14 p. h.
5. Tom Boonen (belga, Quick Step) a. i.
6. Björn Leukemans (belga, Vacansoleil) 3:20 p. h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik