Kerékpár: ma délután motorvezetéses ob a Millenárison

Vágólapra másolva!
2008.09.24. 14:10
Országos motorvezetéses pályakerékpár-bajnokságot rendeznek a zuglói Millenáris Velodromban szeptember 24-én, szerdán. A 17 órakor kezdődő, mintegy félórás futamra a belépés mindenki számára ingyenes.
A motorfelvezetéses, avagy stéherbajnokságon a kerékpárosok egy motorkerékpár szélárnyékában köröznek a pályán. A kerékpárok és a motorok is speciálisan erre a célre készültek, és nagy szaktudást igényel a versenyzés, hiszen 61 körön át óránként 70-80 kilométeres sebességgel száguldanak a döntött betonpályán. A stéherverseny hazánkban ritkaságnak számít: a bajnokságon mindössze három duó indul. A helyszínen amatőr licencet is válthatnak az érdeklődők 1500 forint és egy igazolványkép ellenében. A Millenáris Velodromban a heti két nyílt napon bárki ingyenesen edzhet az amatőr licenc birtokában, amelyhez balesetbiztosítás és vásárlási kedvezmények is járnak. A licenc kiváltója Budapest egyetlen kerékpárpályája és bringás központja megmentéséhez járulhat hozzá. A licencigénylő lap az internetről is letölthető: http://velodrom.hu/wiki/doku.php/nyiltnap#licence

Millenáris Velodrom

A Millenáris Velodrom Európa legrégebbi kerékpárpályája. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 15 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a korábbi Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.
Millenáris Velodrom
Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött)
http://velodrom.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik