MTI 2020.04.20 10:45 Frissítve: 2020.04.20 11:40

Tokió 2020: a világbajnok kenus szerint jó döntés volt halasztani

Alexander Slafkovsky tízszeres világbajnok szlovák szlalom kenus annak ellenére is jó döntésnek tartja a tokiói játékok elhalasztását, hogy négy sikertelen hazai válogatót követően már nagyon várja az olimpián való bemutatkozást.

 

Slafkovskyt a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) honlapja idézte, a szlovák versenyző kiemelte: nem lett volna tisztességes úgy megrendezni az olimpiát, hogy nem egyenlők a feltételek.

„Méltánytalan lenne azokkal a sportolókkal szemben, akik a jelenlegi helyzetben nem tudnak edzeni. Szlovákiában valamit még tudunk azért csinálni, de valójában mindannyian egy csónakban evezünk most. Nem mondhatjuk azt, hogy minden rendben, készüljünk, versenyezzünk, amíg a világ több része le van zárva” – nyilatkozta. Hozzátette: a világjárványt követően el kell jutni addig a pontig, ahol már mindenki és minden biztonságban lesz, így képes edzeni, megfelelően felkészülni, mielőtt újraindul a versenyszezon.

A 37 éves Slafkovsky 12-szeres vb-érmes – csapatban tíz alkalommal lett világbajnok, egyéniben kétszer második –, Európa-bajnokságon 20 alkalommal állhatott dobogóra, de olimpiára még egyszer sem sikerült kijutnia. A versenyző elmondta: nem érte váratlanul az olimpia elhalasztása, fel volt rá készülve.

„Azt mondtam magamnak, hogy rendben, ez a döntés született, készüljünk fel az előttünk álló, következő feladatra. A probléma most az, hogy egyelőre nem tudjuk, mi is ez a feladat” – nyilatkozta. Slafkovsky bár reményét fejezte ki, hogy nyár közepére ismét a megszokott mederben zajlik majd az élet, az Egyesült Államokban kialakult helyzet miatt úgy fogalmazott: nem úgy tűnik számára, hogy „a világ nyárra rendben lesz”.

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”

2020.01.30 21:43:12

Kajak-kenu THURY GÁBOR

A súlyosan beteg kilencszeres világbajnok kenus nem adja fel a harcot.