Paksy Tímea is országot váltana?

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 07:24
null
Paksy Tímea is távozik? (Fotó: Mirkó István – archív)
Újabb világbajnoki érmes jelezte a Magyar Kajak-kenu Szövetségnek távozási szándékát. A tavalyi szegedi világbajnokságon K–2 1000 méteren bronzérmes Sarudi Alíz Ciprusra tart. Információink szerint Paksy Tímea is az országváltás gondolatával foglalkozik.

Kikérőjét már a Magyar Kajak-kenu Szövetséghez is eljuttatta Sarudi Alíz, aki ciprusi nyaralásáról hazatérve úgy döntött, Limassolban folytatja pályafutását. Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa vőlegényével nyaralt a szigetországban, ahol a tengerparton „belebotlottak" egy kajakos klubba.

„A tengerparton sétáltunk a párommal, amikor figyelmesek lettünk egy kajakos csoportra – idézte fel Sarudi Alíz. – Odamentünk, és kértem, hadd próbáljam ki az egyik kajakot. Szó szót követett, a páromnak – aki személyi edző – azonnal állást ajánlottak, én pedig néhány nappal később visszamentem, hogy beszélhessek a vezetőedzővel. Egyeztettünk a jövőt illetően, készülhetek náluk, és mivel a párom nagyon jó állást kapott, nem is haboztunk.”

Hogy mit lehet tudni a ciprusi kajak-kenu sportról?

„Nem sokat tudok a ciprusiakról, és a távozásom nem azt jelenti, hogy állampolgárságért folyamodom, de úgy tűnik, a jövőnk odaköt majd – folytatta. Sarudi Alíznak tehát búcsút kell vennie páros társától, Medveczky Erikától.

„Erika nem repesett a hírtől, de később megbarátkozott a gondolattal” – mondta Sarudi, aki az olimpia óta a harmadik női kajakos, aki más országban folytatná pályafutását.

PAKSY IS TÁVOZIK?
Friss információ, hogy a kilencszeres világbajnok Paksy Tímea is az országváltás gondolatával foglalkozik, a hírek szerint Ausztria felé veszi az irányt. Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára elmondta, Paksy még nem adta be papírjait a szövetségnek.

„Egyelőre nem akarom kommentálni a hírt, szeptember harmincadika a leadási határidő, ha akkor a szövetségben lesz a papírom, lesz miről beszélnünk” – mondta az ügyről Paksy Tímea.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik