Kajak-kenu: Douchev-Janicsot kivásárolhatják a szerbek Magyarországról

Vágólapra másolva!
2012.09.22. 06:55
null
Douchev-Janics Natasa itt még nem a szerbekhez ír alá, de hamarosan az is megtörténhet (Fotó: Tumbász Hédi)
Az előző napok hírei után tovább dagad a Douchev-Janics Natasa-ügy. A szerb szövetség ugyanis a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hamarosan három külföldi klasszissal fognak erősödni. A szervezet elnöke pedig arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy Szerbia kész kivásárolni a háromszoros olimpiai bajnokot Magyarországról.  

A Szerb Kajak-kenu Szövetség csütörtök este Twitter-oldalán a következő bejegyzést tette közzé: „Büszkén jelentjük be, hogy a szerb nemzeti válogatott három külföldi klasszis versenyzővel erősödik.”

Hogy Benedek Dalma mellett ki lehet a másik két versenyző? Nem nehéz kitalálni. Andrian Douchev szerbiai állásával nyilvánvaló, hogy a teljes Douchev család költözik, így a feleség Douchev-Janics Natasa mellett a bolgár, majd török, illetve a magyar válogatottban lapátoló fiú, a rendkívül tehetséges sprinterspecialistának tartott Krisztian Douchev lehet a szerb csapat nagy fogása.

A Graboplast-Győri VSE színeiben lapátoló Douchev fiút, aki nem magyar állampolgár, már ki is kérték az egyesülettől, vagyis újabb jel mutat a távozás felé.

„Nézzék, nyilvánvaló, hogy ebben az ügyben a férj, vagyis Andrian Douchev mondja ki a döntő szót – fogalmazott a Nemzeti Sport kérdésére Mirko Nisovics, a Szerb Kajak- kenu Szövetség elnöke –, és az ő elképzeléseiben Szerbia szerepel. Továbbra is azt tudom mondani, hogy nem a szövetségünkkel, hanem az olimpiai bizottsággal folynak a tárgyalások, és ha jól tudom, szóba került a kivásárlás lehetősége, vagyis, hogy a szerbek fizetnek a Magyar Kajak-kenu Szövetségnek a versenyző távozásáért.”

A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN ELMONDJA A HIVATALOS MAGYAR ÁLLÁSPONTOT ÁBRAHÁM ATTILA, A HAZAI SZÖVETSÉG FŐTITKÁRA ÉS AZ ORSZÁGVÁLTÁS SZABÁLYAIRÓL IS OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik