LIPICZKY ÁGNES 2019.08.23 17:00 Frissítve: 2019.08.23 21:26

Kajak-kenu: Van az az érzés, amiért visszaszállnék – Vajda

Nyolc esztendővel ezelőtt versenyzőként lett világbajnok Szegeden, most edzőként pacsizhatott össze tanítványával, Hajdu Jonatánnal az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila, aki Molnár Gergellyel közösen készíti fel a Dunaferr kenusát.

Vajda Attila világbajnoki éremnek örülhetett edzőként (Fotó: Tumbász Hédi)

A PÉNTEKI NAP GALÉRIÁJA ITT! 

A Hajdu Jonatán, Fekete Ádám alkotta duó néhány perccel korábban ezüstérmes lett C-2 500 méteren, s bár az egység felkészítésének javát Martinkó Gábor végzi, ott van a versenyzők mellett a stábban Peking aranyérmese is.

„Rettenetesen jó érzés, hogy itt vagyok Szegeden magyar edzőként, úgy nézhetem végig a versenyt, hogy van tanítványom, akinek ráadásul a nyakába akasztanak egy érmet, ez a legtöbbet adja egy trénernek. Boldog vagyok nagyon, de legfőképpen büszke a srácokra, akik megtapasztalhatták azt az érzést, hogy milyen hazai közönség előtt nyerni. Ha visszagondolok a versenyzői énemre, a nyolc évvel ezelőtti világbajnokságra pontosan ez az érzés az, amiért szívesen visszaszállnék a hajóba. Szükség van ezekre a pillanatokra, mert ez ad motivációt ahhoz, hogy az ember ismét bele tudjon kezdeni a munkába, ez tud átlendíteni a szürke hétköznapokon” – mondta a Nemzeti Sportnak Vajda Attila.

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu vb N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu vb Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu vb BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.