PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA 2020.03.17 20:28 Frissítve: 2020.03.17 20:28

Kajak-kenu: „Próbáltuk Dél-Afrikában átvészelni ezt a helyzetet, de...”

A kajak-kenusok az év ezen időszakát többnyire meleg égövi edzőtáborban töltik, s ez a tervek szerint 2020-ban sem történt volna másképpen. Kisebb csoportokban el is utaztak a világ különböző tájaira, csakhogy a koronavírus közbeszólt. Spanyolországból, illetve Portugáliából már hazaérkeztek sportolóink, a Dél-Afrikában állomásozók viszont még csak ezen a héten próbálnak hazajutni. Medveczky Erikát hívtuk fel Roodeplaatban. „Kicsit improvizációban vagyunk, mert
két nappal ezelőtt még arról beszéltünk, hogy megpróbáljuk Dél-Afrikában átvészelni ezt a helyzetet – mondta Medveczky Erika. – Itt ugyanis nem igazán volt újabb fertőzött, akik voltak, azokat karanténba zárták, illetve a velük kapcsolatba került orvosokat is. Ez volt az egyik este, majd a másik nap délelőtt kijött a hír, hogy újabb fertőzöttek vannak, és hamarosan újabb intézkedések várhatók. Így mi is arra kényszerülünk, hogy minél hamarabb hazamenjünk, csak ez nem annyira egyszerű, mint azt elsőre gondoltuk. Most úgy tűnik, péntek délben indulunk és szombat délben érünk haza. Van egy csapat, amelyik másik légitársasággal jött, de jelezték, hogy a gépeik már nem közlekednek a következő napokban, így nekik azonnal haza kellett menni. Meglátjuk, hogy ők rendben hazaérnek-e vagy ottragadnak valahol. Reméljük, hogy nem.”

Nyilván az a kérdés is foglalkoztatja őket, mi vár rájuk idehaza. Nyolcszoros világbajnokunk természetesen beszélt arról is, hogy jelenleg náluk mi a forgatókönyv a hazaérkezés utáni napokra, illetve, hogy milyen információkat kaptak azoktól, akik már itthon vannak. Emellett azt is elmondta, hogy a roodeplaati edzőtáborban mennyire érintkeztek a külvilággal, és más nemzetek kajakosai is ott tartozkódnak-e. 

2020.06.18 22:15:25

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

„Összességében nagyon göröngyös utat jártam be, de a meghatározó szakasz sima volt.”

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”