Kajak-kenu: magyar világ- és Európa-bajnok bukott meg a doppingteszten

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 19:30
null
Takács Tamara pozitív doppingtesztet produkált (Fotó: ICF)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi, világ- és Európa-bajnok magyar kajakos produkált pozitív doppingtesztet. A nemzetközi szövetség hírlevele most meg is nevezi, hogy Takács Tamaráról van szó.

A 22 éves versenyző a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vizsgálatán bukott meg. További részletek nem derülnek ki a hírlevélből, arra az esetleges fellebbezés végéig várni kell. Az biztos, hogy akár négyéves eltiltással is büntethetik a magyar kajakost.

Takács K–1 500 méteren 2018-ban U23-as világbajnok volt, és 2017-ben tagja volt a felnőtt vb-győztes magyar négyesnek. Ezenkívül 2017-ben 500 méteren egyesben és négyesben is Európa-bajnoki címet szerzett, míg 2018-ban K–1 5000 méteren végzett a kontinenstorna első helyén.

A magyar szövetség (MKKSZ) közleményében jelzi, hogy a „magyar jogszabályok értelmében a folyamatban levő ügyről az MKKSZ további nyilatkozatot nem tehet”.

Az elmúlt két évben nem ez az első magyar doppingeset. A kajakozó Horváth Bencét és Mozgi Milánt doppingvétség miatt tavaly négy-négy évre eltiltották, mindketten EPO-val buktak meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik