nemzetisport.hu 2014.07.19 18:50 Frissítve: 2015.03.18 01:28

Kajak-kenu: Hajdu Jonatán 200 m-en is megállíthatatlan

Szombat délután a 200 méteres középfutamokkal folytatódott Szegeden az ifjúsági és U23-as világbajnokságon. Fiataljaink mindössze két számban nem jutottak be a vasárnapi döntőbe, ebből egy az ifjúságiakhoz fűződik, míg az 1000 m-en délelőtt egyesben világbajnok, párosban vb-ezüstérmes Hajdu Jonatán az ifik között továbbra is megállíthatatlan: a középfutamok legjobb idejével kvalifikált a fináléra.

Hajdu Jonatánban maradt erő a 200 m-re is (Fotó: szeged2014.com)

 

Az ifjúságiak között szereplő Nádas Bence futamával kezdődtek meg a 200 méteres középfutamok a Maty-éren, az újpestiek fiatal kajakosa nagyszerű versenyzéssel, a második legjobb idővel kvalifikált a döntőbe K–1 200 méteren.

EZT TÖRTÉNT SZEGEDEN
Itt olvashat a szombati döntőkről:
Öt érem, benne három vb-arany kezdésnek

„Pedig egy kicsit megijedtem, olyan érzésem volt, mintha berajtoltam volna, de szerencsére nem engem, hanem a hármas pályán szereplő kazahot figyelmeztették. Így remekül tudtam kezdeni és végig éreztem, hogy nagyon jól megyek. A döntő kemény lesz, de mindent megteszek majd az aranyért, azért, hogy végre teljesüljön az álmom" – mondta Nádas Bence, akit csapattársa, Piller Szabina is követett a sorban. Az újpestiek ifjúsági világbajnoka (tavaly Wellandban a négyes tagjaként ért a csúcsra) a harmadik futamban megszerzett második helyével léphetett tovább.

„A rajtból nagyon jól tudtam kijönni, és elég jó pályát mentem. Hallottam a közönséget, ahogyan szurkolnak, úgy voltam vele, hogy már csak miattuk is meg kell lennie a továbbjutó helynek" – mondta Piller Szabina.

Az ifjúsági kenusok mezőnyében Hajdu Jonatán folytatta szombati sikersorozatát, a legjobb idővel került be a vasárnapi döntőbe.

„Pedig nagyon fáradt voltam már, hiszen ez volt a harmadik versenyem ma. Bíztam benne, hogy a jó rajtom segít, így is lett. A végén éreztem, hogy jönnek fel rám, de akkora volt az előnyöm, hogy ebből nem lett baj" – mondta Hajdu, aki a végén már a fáradtsága miatt ki is engedett.

A párosok küzdelmében a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos egység szenzációsan rajtolt, már az első métereken majd fél hajót vertek a mezőnyre, amelyet végül egy hajóval utasítottak maguk mögé a célban.

„Pedig a győzelem ellenére voltak hibáink, egy kicsit dülöngéltünk, ami azért volt, mert nagyon izgultunk. Összeszokott páros vagyunk Balázzsal, de az izgalom labilissá tesz bennünket. Remélem, ezt tudjuk orvosolni a döntőben. Ezúttal akkora volt az előnyünk, hogy kiengedhettünk a végén, vasárnap nem fogunk, nem érdekel, ha csak fél centivel nyerünk, de meg akarjuk nyerni az aranyérmet" – mondta Balaska Márk.

A délutáni középfutamok során mindössze egyetlen magyar ifjúsági egység nem kvalifikálta magát a döntőbe: az NC–1-ben induló Molnár Rebeka.

Az U23-asok 200 m-es középdöntőiről itt olvashat!

 KAJAK-KENU, IFJÚSÁGI ÉS U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, SZEGED 2014
A MAGYAR IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT EDDIGI VB-EREDMÉNYEI
K–1 1000 mVidákovich Antal
8.
K–2 1000 m
Koleszár Mátyás, Gergely Olivér
4.
C–1 1000 m
Hajdu Jonatán
1.
C–2 1000 m
Balla Levente, Hajdu Jonatán 2.
NK–4 500 m
Lucz Noémi, Jankó Zita, Sólyom Dóra, Papp Cintia
3.
   
A MAGYAR U23-AS VÁLOGATOTT EDDIGI VB-EREDMÉNYEI
K–1 1000 m  Dombvári Bence
1.
K–2 1000 m
Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin 
1.
C–1 1000 m
Khaut Kristóf
6.
C–2 1000 m
Viola Viktor, Bodonyi András 
10. (B-döntőben 1.)
NK–4 500 m
Hagymási Réka, Hagymási Anita, Simán Fanni, Farkasdi Ramóna
6.
A SZEGEDI MAGYAR CSAPAT
Ifjúsági. Lánykajak: Piller Szabina, Takács Tamara, Lucz Noémi, Sólyom Dóra, Papp Cintia, Jankó Zita. Lánykenu: Molnár Rebeka, Bonyai Regina, Miskolczy Fruzsina. Fiúkajak: Nádas Bence, Vidákovich Antal, Balaska Márk, Birkás Balázs, Gergely Olivér, Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté. Fiúkenu: Hajdu Jonatán, Balla Levente
U23. Női kajak: Kárász Anna, Simán Fanni, Szilágyi Anett, Hagymási Réka, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna. Női kenu: Lakatos Zsanett, Takács Kincső. Férfikajak: Dudás Miklós, Dombvári Bence, Tótka Sándor, Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Noé Bálint, Császár Gergely, Bárdfalvi Márk, Ilyés Róbert. Férfikenu: Korisánszky Dávid, Khaut Kristóf, Bodonyi András, Viola Viktor
2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu vb N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu vb Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.

2019.08.23 21:09:33

Kajak-kenu vb BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Nem az a baj, hogy valaki megpróbálja legyőzni a saját határait, és arról tesz tanúbizonyságot, hogy számára a lehetetlen csak egy szó a szótárból. De ha az önmegvalósításhoz küldetéstudat is társul, akkor inkább küldjük vissza a rajthoz.