D. Á. 2019.07.21 12:18 Frissítve: 2019.07.21 13:01

Kajak-kenu: Fábiánné az NDK-s sportolókhoz hasonlította Takácsot

Mint ismert, Takács Tamarát doppingvétség miatt eltiltották, ő azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) fellebbezett az ítélet ellen. Most korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

Takács Tamara korábbi edzője nem fogta vissza magát (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

A 22 éves sportoló csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmondta: beszennyezték a táplálékkiegészítőjét, ezért bukott meg a teszteken, valamint kiemelte, furcsállja, hogy egykori mestere előbb tudta, hogy sztanozololt találtak a szervezetében, mint saját maga – számol be a borsonline.hu.

Fábiánné Rozsnyói Katalin nem fogta vissza magát, amikor a világ- és Európa-bajnok kajakos állítására reagált.

„Hülyeség, amit Tamara állít! Én sosem mondtam, hogy sztanozololt használ, csupán, amikor a lányom mutatott fényképet róla, megjegyeztem Móninak: tiltott szerrel él. Teljesen fel volt puffadva az arca, a vékony, csinos lány nagydarab lett. Én is kajakoztam, és láttam, hogyan néznek ki az NDK-s sportolók, rájuk hasonlított Tamara”
– fogalmazott a Borsnak Kati néni. Azt is elárulta, hogy a fényképről csak a lányával beszélgetett, nem nyilatkozott senkinek.

Takács a sajtótájékoztatóján azt is elmondta, úgy gondolja, hogy tudatosan mérgezik a sportolókat, Kati néni szerint azonban erről szó sincs.

„Ezt kizártnak tartom. Sokkal valószínűbb, hogy hatalmas a teljesítménykényszer a sportolókon, hiszen jól keresni csak akkor tudnak, ha jönnek az eredmények. Óriási a konkurenciaharc Magyarországon, mert a világ legjobbjai nálunk vannak, így elég egy apró hullámvölgy, és rögtön kikerülsz a válogatottból. Ezt sokan nem tudják feldolgozni, ezért nyúlnak a doppinghoz” – zárta a 76 éves mesteredző.

2019.07.26 17:28:08

Kajak-kenu vb THURY GÁBOR, SZABÓ GÁBOR

Hatvanöt éve volt az a világbajnokság, amelynek mesés eredményeivel kiérdemelték a sportág legjobbjai a kiemelt figyelmet.

2019.07.12 18:21:57

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

Az Európai Játékokon két egyéni számot nyerő 22 éves kajakos édesanyjával kettesben készül a szegedi vb-re.

2019.06.14 19:55:16

Kajak-kenu vb JOCHA KÁROLY

Nyolcvanéves a magyar kajak-kenu sport egyetlen filozófia tanára.

2018.12.26 11:09:23

Kajak-kenu vb LIPICZKY ÁGNES

„Az élsportolók a búra alól kilépve nem mindig lelik meg a helyüket.”