Kajak-kenu: Fábiánné az NDK-s sportolókhoz hasonlította Takácsot

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 12:18
null
Takács Tamara korábbi edzője nem fogta vissza magát (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Mint ismert, Takács Tamarát doppingvétség miatt eltiltották, ő azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) fellebbezett az ítélet ellen. Most korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

 

A 22 éves sportoló csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmondta: beszennyezték a táplálékkiegészítőjét, ezért bukott meg a teszteken, valamint kiemelte, furcsállja, hogy egykori mestere előbb tudta, hogy sztanozololt találtak a szervezetében, mint saját maga – számol be a borsonline.hu.

Fábiánné Rozsnyói Katalin nem fogta vissza magát, amikor a világ- és Európa-bajnok kajakos állítására reagált.

„Hülyeség, amit Tamara állít! Én sosem mondtam, hogy sztanozololt használ, csupán, amikor a lányom mutatott fényképet róla, megjegyeztem Móninak: tiltott szerrel él. Teljesen fel volt puffadva az arca, a vékony, csinos lány nagydarab lett. Én is kajakoztam, és láttam, hogyan néznek ki az NDK-s sportolók, rájuk hasonlított Tamara”
– fogalmazott a Borsnak Kati néni. Azt is elárulta, hogy a fényképről csak a lányával beszélgetett, nem nyilatkozott senkinek.

Takács a sajtótájékoztatóján azt is elmondta, úgy gondolja, hogy tudatosan mérgezik a sportolókat, Kati néni szerint azonban erről szó sincs.

„Ezt kizártnak tartom. Sokkal valószínűbb, hogy hatalmas a teljesítménykényszer a sportolókon, hiszen jól keresni csak akkor tudnak, ha jönnek az eredmények. Óriási a konkurenciaharc Magyarországon, mert a világ legjobbjai nálunk vannak, így elég egy apró hullámvölgy, és rögtön kikerülsz a válogatottból. Ezt sokan nem tudják feldolgozni, ezért nyúlnak a doppinghoz” – zárta a 76 éves mesteredző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik