D. Á. 2019.07.21 12:18 Frissítve: 2019.07.21 13:01

Kajak-kenu: Fábiánné az NDK-s sportolókhoz hasonlította Takácsot

Mint ismert, Takács Tamarát doppingvétség miatt eltiltották, ő azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) fellebbezett az ítélet ellen. Most korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

Takács Tamara korábbi edzője nem fogta vissza magát (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

A 22 éves sportoló csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmondta: beszennyezték a táplálékkiegészítőjét, ezért bukott meg a teszteken, valamint kiemelte, furcsállja, hogy egykori mestere előbb tudta, hogy sztanozololt találtak a szervezetében, mint saját maga – számol be a borsonline.hu.

Fábiánné Rozsnyói Katalin nem fogta vissza magát, amikor a világ- és Európa-bajnok kajakos állítására reagált.

„Hülyeség, amit Tamara állít! Én sosem mondtam, hogy sztanozololt használ, csupán, amikor a lányom mutatott fényképet róla, megjegyeztem Móninak: tiltott szerrel él. Teljesen fel volt puffadva az arca, a vékony, csinos lány nagydarab lett. Én is kajakoztam, és láttam, hogyan néznek ki az NDK-s sportolók, rájuk hasonlított Tamara”
– fogalmazott a Borsnak Kati néni. Azt is elárulta, hogy a fényképről csak a lányával beszélgetett, nem nyilatkozott senkinek.

Takács a sajtótájékoztatóján azt is elmondta, úgy gondolja, hogy tudatosan mérgezik a sportolókat, Kati néni szerint azonban erről szó sincs.

„Ezt kizártnak tartom. Sokkal valószínűbb, hogy hatalmas a teljesítménykényszer a sportolókon, hiszen jól keresni csak akkor tudnak, ha jönnek az eredmények. Óriási a konkurenciaharc Magyarországon, mert a világ legjobbjai nálunk vannak, így elég egy apró hullámvölgy, és rögtön kikerülsz a válogatottból. Ezt sokan nem tudják feldolgozni, ezért nyúlnak a doppinghoz” – zárta a 76 éves mesteredző.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”

2020.01.30 21:43:12

Kajak-kenu THURY GÁBOR

A súlyosan beteg kilencszeres világbajnok kenus nem adja fel a harcot.

2020.01.03 20:26:57

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Boldog, hogy az anyaságot és a magas szintű sportolást össze tudta egyeztetni.

2019.12.08 00:53:47

Kajak-kenu MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ritka ugyanis, hogy valaki akkor ismerje fel, hogy abba kell hagynia, amikor kell. A többség addig húzza a sportágban, ameddig csak tudja, engedik neki, ő pedig nem vallja be magának, hogy túljutott a csúcson.