Kajak-kenu: elveszett Dombiék hárommilliós pároshajója

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 10:20
null
Az első Gubacsi hídi párosedzésen kiderült: valami hiányzik (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Sok bába közt elvész a gyerek. Jól tudja ezt már Dombi Rudolf és Kökény Roland is, akik egy félreértés következtében Sevillában felejtették pároshajójukat, amellyel megnyerték a londoni olimpiát.

 

Hogy miként maradhatott a csaknem hárommilliós kajak a Guadalquivir folyó partján?

Jó kérdés.

Dombi Rudolf úgy tudta, hogy a válogatott edzőtáborából egy héttel korábban hazatérő honvédos versenyzők vontájával (amely egy nelós szállítmánnyal is keveredett) megy haza a hajó, ám erre – mint most pénteken, az első Gubacsi hídi párosedzésen kiderült – nem került fel a kajak. De amikor az építősök indultak haza, akkor sem volt a magyarok sevillai „garázsában”, vagyis az edzőtáborban keveredhetett el.

A nyomozást némiképpen nehezíti, hogy több mint két hete itthon vannak a versenyzők, ám csak a múlt pénteken, az első közös edzésen derült ki, hogy nincs mivel megkezdeni a munkát.

Dombi Rudolf edzője, Szilárdi Katalin kérésére Storcz Botond szövetségi kapitány felvette a kapcsolatot a sevillai edzőtábor vezetőivel, míg Dombi Rudolf, a Nelo hajógyártó céggel kezdett tárgyalást annak érdekében, hogy ha megvan a hajó, akkor a portugálok szegedi világkupára tartó vontájával érkezzen Magyarországra. Ha pedig nincs, a cég esetleg új hajóval lássa el az olimpiai bajnok párost.

„Kellemetlen eset, nem is akarom, hogy ujjal mutogassunk egymásra, mindössze azt szeretném, hogy meglegyen a fiúk hajója” – mondta szűkszavúan Szilárdi Katalin.

„Nem is értem, hogy veszhetett el egy pároshajó – értetlenkedett Storcz Botond. – Felvettük a kapcsolatot a sevillai edzőtábor vezetőivel, akik átnézik a tárolókat. Bízunk benne, hogy megtalálják a kajakot. A fiúk addig tartalékhajóval edzenek a májusi szegedi világkupára.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik