H. K. 2019.09.13 08:51 Frissítve: 2019.09.13 09:20

Kajak-kenu: egy arany és két bronzérem az előolimpiáról

A magyar kajak-kenu válogatott egy aranyat és két bronzérmet nyert Tokióban, az előolimpia első döntős napján.

Kopasz Bálint aranyérmet szerzett a tokiói előolimpián (Fotó: MKKSZ)

Az aranyérmet Kopasz Bálint szerezte, aki a szegedi világbajnoksághoz hasonlóan simán nyert K–1 1000 méteren.

„Újra meg akartam mutatni az ellenfeleknek, hogy engem nem könnyű megverni. A körülményeken azért még lesz mit javítaniuk a szervezőknek is Tokióban. Hullámos a pálya, főleg a felevező sávon, ahol hatalmas a motorcsónak-forgalom is, megfeszített testtel kell bemelegíteni, hogy ne boruljunk be, ez pedig sérülésveszélyes. Sok a hal, medúzákat is láttam a vízben és itt a pályán nem jutottunk jó minőségi ételhez. A szálloda ugyanakkor csúcsszuper, szerencsére jövőre is ott fog lakni a csapat. Három napja érkeztem Japánban, nem volt gondom az akklimatizációval, de ha jövőre sikerül kijutnom, akkor érdemes lesz hamaram kijönni” – idézi a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapja Kopasz Bálintot. 

A Medveczky Erika, Gazsó Dorka összeállítású kajakpáros a harmadik helyen zárt K–2 500 méteren, illetve Suba Róbert is bronzérmet ünnepelhetett a KL1-es kategóriában – a számot a friss világbajnok Kiss Péter távollétében a brazil Luis Carlos Cardoso Da Silva nyerte. A másik magyar, Juhász Tamás megbillent a döntőben, így nem jutott közel az éremszerzéshez.

„A végén csak arra tudtunk koncentrálni, hogy nehogy beboruljuk a cél előtt – mondta a nyolcszoros világbajnok Medveczky Erika. – Nem vagyunk összeszokott páros, és jelenleg edzettek sem, nagyon elfáradtunk a végére, ráadásul nagyobb méretű hajóban is evezetünk, így elkezdtünk billlegni. Reggel még csak reménykedtem benne, hogy be tudunk jutni a döntőbe, így most nagyon örülünk ennek a bronzéremnek.” 

2019.10.18 08:37:59

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

Mástól tudta meg, hogy volt csapattársai nem számítanak rá a vb-n – „akkor eltört a mécses”.

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.