MTI 2020.07.28 19:26 Frissítve: 2020.07.28 20:32

Kajak-kenu: duplázó egységek az utolsó edzésversenyen

Csipes Tamara, Balla Virág, Dombvári Bence és Bodonyi András, illetve a Balla, Takács Kincső duó, valamint a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású négyes is duplázott kedden Szolnokon, a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának utolsó fordulójában.

 

Női kajak egyes 500 méteren mindkét futamban Csipes, Gazsó Dorka, Hagymási Réka, Pupp Noémi volt a befutási sorrend. A mezőnyből sokan hiányoztak, nem állt rajthoz például Kozák Danuta, Kárász Anna és Bodonyi Dóra sem, Medveczky Erika pedig az első futamban utolsó lett, így a második körben már a gyengébbek közé sorolták.

„Olyan volt, mint egy tipikus első pálya, nem mondom, hogy nagyon rosszulesett versenyezni, de jól sem. Messze vagyunk a csúcsformától, ennek ellenére az elért idővel elégedett vagyok” – mondta az olimpiai bajnok Csipes Tamara.

Ahogy a korábbi tesztversenyeken, ezúttal is megközelíthetetlen volt K–4 500 méteren a Kuli, Nádas, Molnár, Tótka egység. A csapatnak ezúttal egyetlen négyes, a Balaska Márk, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Csizmadia Kolos alkotta csapathajó volt a kihívója, s mindkét futam magabiztos győzelmet hozott.

„Nagyon jó volt ez a sorozat, mert így legalább havonta tudtunk két pályát menni versenykörülmények között, és csiszolhattuk a saját hibáinkat. Mentálisan ugyanakkor számomra megterhelő volt, hogy formaidőzítés nélkül kellett odaállnunk” – mondta Tótka Sándor.

Balla Virág C–1 200 méteren és Devecseriné Takács Kincsővel C–2 500 méteren is duplázott, kiemelkedtek a mezőnyből, míg férfi kajak egyes 1000 méteren mindkét futamot Dombvári Bence nyerte meg Béke Kornél előtt. A mezőnyből ezúttal is hiányzott a külföldön edzőtáborozó, világbajnoki címvédő Kopasz Bálint, valamint az előző tesztversenyen két diadalt arató Varga Ádám. A férfi kenusok hasonló távú versenyében Bodonyi András mögött az első körben Korisánszky Dávid, a másodikban pedig a 19 éves Fodor Nicholas ért be a második helyen.

„Nagyon szeretném végre megméretni magam a nemzetközi mezőnyben is – idézte a szövetség honlapja a DVTK kenusát, Bodonyit. – Pár hete voltam már olyan formában, hogy annak alapján lehet esélyem a kvótaszerzésre C–1 1000 méteren.”

A paraversenyzők is elkezdték az idei szezont. KL–1 kajakban a világbajnok Kiss Péter Pál győzött, VL2-ben pedig Suba Róbert volt a leggyorsabb. A KL–3-as kajakos kategóriában a nőknél Varga Katalin nyert mindkét futamban, míg a férfiaknál Kiss Erik duplázott.

A május végén megkezdett edzésverseny-sorozat ezzel lezárult, a szezon augusztus 24-26-án a magyar bajnoksággal folytatódik, ugyancsak Szolnokon.

2020.07.31 18:25:31

Kajak-kenu K. T. I.

A bajnoknő kislánya, Olívia, már szinte csapattagnak számít a szolnoki edzőtáborokban, s hajóba is ülne.

2020.07.27 17:39:32

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Leült a gödör aljára, és fázni kezdett a feneke. Innentől már csak egy út vezetett – felfelé.

2020.06.18 22:15:25

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

„Összességében nagyon göröngyös utat jártam be, de a meghatározó szakasz sima volt.”

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.