Kajak-kenu: „Douchev-Janics 2013-ban is fog versenyezni"

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 22:19
null
Janics jövőre is fog versenyezni férje szerint (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Douchev-Janics Natasa 2013-ban már szerb színekben fog kajakozni, s a riói olimpiára éremszerzés reményében utazik – állítja a sportolónő férje, Andrian Douchev.

 

 

„Natasa 2013-ban is versenyezni fog! Az MKKSZ nem fogja kiadni a versenyzési engedélyét, de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a fellépésekre, s bízok benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben. Nem fogom megengedni, hogy egyetlen egy hónapot is kihagyjon, mivel kemény tervünk van, amelynek a célja a riói érem megszerzése" – mondta Andrian Douchev a Magyar Szónak, és hozzátette: a 2013-as évre való felkészülés mindjárt az újév elején kezdődik.

„Az olimpián a célom az aranyérem megszerzése volt, s hogy ez nem sikerült, azért történt meg, mert a kislányom nem volt velem. Ez lelkileg nagyon megviselt. Nagyon fontos, hogy a legfontosabb verseny előtt a sportolónak semmilyen gondja ne legyen, hogy tudja, mennyi időre van szüksége, hogy megérkezzen az edzésre, ahol a kajakok várják, s ami a leglényegesebb: azokkal legyen, akiket ismer és akiket szeret. Ezek nélkül nincs siker. Igaz, hogy nyertem egy ezüst- és egy bronzérmet, de ez nem az volt, amit szerettem volna" – fogalmazott Douchev-Janics Natasa a belgrádi Testnevelési Egyetem előadásán.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő az egyetemistáknak elmondta, hogy a 2012-es évben számára lelkileg a legnehezebb pillanat az volt, amikor a magyarországi vezetőség nem engedélyezte, hogy a londoni ötkarikás játékok ideje alatt egy szállodában lakjon kislányával, Milanával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik