Nemzetisport.hu 2012.09.20 18:07 Frissítve: 2014.08.22 01:25

Kajak-kenu: Benedek után Douchev-Janics is Szerbiában folytatja?

A hírek szerint férjével, az országban edzői munkát kapó – így napi szinten déli szomszédainkhoz kötött – Andrian Douchevvel együtt Szerbiába költözik a háromszoros olimpiai bajnok kajakklasszis, Douchev-Janics Natasa. A Nemzeti Sportnak a Szerb Kajak-kenu Szövetség elnöke, Mirko Nisovics megerősítette: a „Janics-ügy” végére lassan valóban pont kerül.

Ismét vált? Janics Natasát Benedek Dalmához hasonlóan a szerbek csábítják – döntés szeptember legvégén (Fotó: Szabó Miklós)

 

Augusztusban még Baráth Etele, a sportági szövetség elnöke jelezte: Janics minden bizonnyal magyar színekben folytatja, a megkeresések ellenére. A Nemzeti Sport úgy értesült: a szerbek valóban tárgyalnak Janiccsal, hivatalos döntés szeptember végén várható.

A magyar válogatott tagjai közül Benedek Dalma viszont biztosan színeket vált: a három olimpiáról is lemaradó klasszis férje (augusztusban házasodtak össze), Dusan Ruzsicsics hazájában, Szerbiában folytatja pályafutását, döntését már a szövetséggel is közölte.

A magyar szövetség természetesen szintén figyelemmel kíséri Douchev-Janics Natasa sorsát, várják, hogy a versenyző mit lép az elkövetkező napokban, hetekben. Bár hivatalos kikérő levél még nem érkezett az MKKSZ-hez, információink szerint létezik egy Douchev-Janics Natasa által írt magánlevél, amelyet hétfőn megkapott az MKKSZ elnöksége, és amely a versenyző távozási szándékáról, a lehetséges jövőjéről szól.

Egy biztos: legkésőbb szeptember 30-ig megtudjuk, mi Douchev-Janics Natasa döntése. Addig kell ugyanis leadni a hivatalos papírokat a magyar szövetségnek ahhoz, hogy jövőre már szerb színekben tudjon rajthoz állni. A szövetség mindenesetre hivatalosan is megerősítette: Andrian Douchev Szerbiában kapott állást, és tudatta: „számítani lehet arra, hogy Natasa követi őt Szerbiába”.

DOUCHEV-JANICS NATASA TÉNYLEG VÁLTANA?

 

 

A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN MEGSZÓLAL JANICS NATASA, A SZÖVETSÉG RÉSZÉRŐL ÁBRAHÁM ATTILA FŐTITKÁR, A SZERB SZÖVETSÉG RÉSZÉRŐL MARKO NISOVICS, ILLETVE A DÉMÁSZ-SZEGED SZAKOSZTÁLYVEZETŐJE, PETROVICS KÁLMÁN.

„SZERETNÉNK, HA TOVÁBBRA IS A MAGYAR VÁLOGATOTT TAGJA MARADNA, NAGYON SAJNÁLNÁNK, HA MÁS ORSZÁG SZÍNEIBEN FOLYTATNÁ.” (Ábrahám Attila)

2020.07.31 18:25:31

Kajak-kenu K. T. I.

A bajnoknő kislánya, Olívia, már szinte csapattagnak számít a szolnoki edzőtáborokban, s hajóba is ülne.

2020.07.27 17:39:32

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Leült a gödör aljára, és fázni kezdett a feneke. Innentől már csak egy út vezetett – felfelé.

2020.06.18 22:15:25

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

„Összességében nagyon göröngyös utat jártam be, de a meghatározó szakasz sima volt.”

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.