Benedek Dalma szerb színekben versenyez tovább

Vágólapra másolva!
2012.09.20. 08:23
null
Benedek Dalma Szerbiában folytatja<br />(Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Benedek Dalma országot vált! Most már bizonyos, hogy hétszeres világbajnok kajakosunk szerb színekben folytatja pályafutását. Az MTK egykori versenyzője elköszönt klubjától, s a szerb Dusan Ruzsicsiccsel kötött házasságáról szóló okmányt már benyújtotta a magyar szövetségnek, amely köteles szabad utat adni a versenyzőnek.

2004, 2008, 2012. Keserű évek Benedek Dalma pályafutásában. A nagyon tehetséges és rendkívül szimpatikus kajakos az idén harmadik olimpiájára nem tudta kvalifikálni magát. Női vonalon nagy a konkurenciaharc az országban, s Benedek példája is mutatja, hétszeres világbajnok versenyző is le tud maradni az ötkarikás játékokról, pedig…

Pedig Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyzője az olimpiát megelőző három esztendőben mindhárom világbajnoki címet szerző női négyesben ott volt. S kvalitásai alapján – sikeres válogató esetén – most ő is olimpiai aranyérmesként ünnepelhetne Kovács Katalinnal, Kozák Danutával és a többiekkel.

Ezúttal azonban döntést hozott. Országot vált, férje (augusztusban házasodtak össze), Dusan Ruzsicsics hazájában, Szerbiában folytatja pályafutását.

„Dalma már elköszönt tőlünk – mondta Rajna András, az MTK szakosztályvezetője. – Kikérte a papírjait, szeptember 30-tól már nincs a klubbal szerződése. Megköszönte azokat az éveket, amelyeket a klubban töltött el, és elmondta: elérkezett az ideje, hogy továbblépjen. Hogy a harmadik olimpiájáról is lemaradt egy ilyen tehetséges versenyző, bizony nyomós érv. Tudom, sok benne a keserűség, csalódott, és mi nem tehetünk mást, elengedjük.”

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak- kenu Szövetség főtitkára is megerősítette a hírt.

„Dalma már a szövetséggel is közölte döntését, elhozta a házassági levelét, így az ICF szabályai szerint szabadon országot válthat, nem gördíthető akadály a távozása elé” – mondta a főtitkár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik