Kajak-kenu: az Európa Játékokat Eb-nek minősítették

Vágólapra másolva!
2019.04.01. 11:08
Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) elnöke, Albert Woods bejelentette, hogy Európa-bajnokságnak minősül a júniusi, minszki Európa Játékok sportági versenye.

A döntésről Kárai Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) gazdasági és vagyongazdálkodási alelnöke számolt be az MKKSZ honlapjának, ő boardtag az ECA-ban, és tavaly ősz óta harcol azért, hogy Eb-nek minősítsék az Európa Játékokat, amelyre június 21. és 30. között kerül sor a fehérorosz fővárosban. A kajak-kenun kívül cselgáncsban, ökölvívásban és tollaslabdában lesz Európa-bajnokság is az idei Európa Játékok.

Szintén fontos változás, hogy a kajak-kenu kontinensviadalra leadott bővebb versenyzői listát eddig tíz nappal a rajt előtt lehetett megváltoztatni, amely magyar szempontból azért nem volt ideális, mivel általában egy héttel az Eb előtt rendezik a hazai válogatót. A hétvégi, belgrádi kongresszuson külön napirendi pont volt, és el is fogadták, hogy mostantól az Eb hetén, hétfő éjfélig lehet díj ellenében módosítani a listát, így a válogatón elért eredmények tükrében változhat a magyar válogatott kerete is.

Döntés született arról, az ECA tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a kajak-kenu bekerüljön a programba a 2022-es müncheni multisport Európa-bajnokságon. Ha szükséges, akkor Duisburg ezért visszalép a 2021-es Eb megrendezésétől is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik