Kajak-kenu: az előolimpián 200 méteren elmaradt az újabb éremszerzés

A magyar kajak-kenu válogatott vasárnap három A-döntőben volt érdekelt a londoni előolimpiai tesztversenyen, ezúttal az éremszerzés elmaradt, így a mieink egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a világbajnokság után két héttel megrendezett viadalt.

Csipes Tamara (balra) és Szabó Gabriella ezüstöt szerzett Londonban. (Fotó: Tumbász Hédi - archív)

 

A mieink közül legjobban 200 méteren a Sík Márton, Beé István férfi kajak páros szerepelt, amely az ötödik helyen ért célba. Molnár Péter hetedik lett a K-1, Bozsik Attila pedig nyolcadik a C-1 döntőjében. Az egyetlen női 200 méteres olimpiai számban, kajak egyesben Paksy Tímea a B-döntő harmadik helyén végzett, így a vb 9. helye után ezúttal a 11. helyen végzett.

Magyarország két érmet nyert a 2012-es londoni olimpia tesztversenyén. Vajda Attila C-1 1000 méteren lett bronzérmes, a K-2 500 méteren pedig Szabó Gabriella és Csipes Tamara örülhetett ezüstnek.

„Nagyon jó, hogy kijöttünk, és megismertük az Eton Dorney kajak-kenu központot – összegezte az előolimpia tapasztalatait Storcz Botond szövetségi kapitány. A négy versenynapon négy különböző irányból fújt a szél, fel kell tehát készülnünk arra, hogy jövőre is szeles lesz a pálya. Viszonylag sokat sütött a nap, de időnként az eső is szemerkélt, azt mondták a helyiek, hogy az olimpia idején is hasonló időre számíthatunk. A vízben meglehetősen sok a hínár, ezzel mindenképpen kezdeniük kell valamit a szervezőknek, megígérték, hogy rendbe rakják. Egyelőre a versenyzők mozgatása is körülményes volt, például az eredményhirdetés helyszínére nehezen jutottak oda az érmes sportolók, ezen is javítaniuk kell az angoloknak.”

„A szállodánk szerencsére tökéletes helyen, a pályától nagyjából tízpercnyi távolságra fekszik, legalább ötféle útvonalon ki tudunk jönni a kajak-kenu központba. Nem terveztük, hogy beköltöznénk az olimpiai faluba, ennek ellenére többen megnézték az ottani házakat. Mindannyian azt mondták, hogy sokkal jobban járunk, ha valóban a pálya melletti szállodában maradunk. Az ételkínálaton kellett változtatnunk a szállodában, de ez sem okozott gondot, jövőre már minden rendben lesz.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2013.11.20 09:30:17

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Ha Szalai Vivien állami jutalmat kap, a pénzt felajánlják a rákos kisgyerekeknek.

2013.11.18 09:15:32

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

Az olimpiai bajnok szerint Szalai Viviennek már a nyáron is voltak jó szakmai meglátásai, és bár sosem kajakozott, van érzéke hozzá.

2013.09.01 10:07:22

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Douchev-Janics Natasa 200 m-en egyesben 5., párosban Kovács Katalinnal a 4. helyen végzett.

2013.08.31 15:24:30

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Pazar! Medveczky, Kozák, Vajda, a Vasbányai, Mike és a Szabó, Fazekas-Zur egység világbajnok.

2013.08.11 11:29:03

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

A kétszeres olimpiai bajnok úgy tervezte: idén pihen egy kicsit, de nem bánja, hogy végül másként alakult