Kajak-kenu: a németek kiválósága 25 évesen végleg visszavonult

Vágólapra másolva!
2011.09.13. 09:17
Címkék
Huszonötödik születésnapján jelentette be az olimpiai bajnok német kajakos, hogy nem folytatja a sportkarrierjét, számolt be róla a kajak.hu sportági oldal. „Nem érzek elég motivációt ahhoz, hogy újra hajóba szálljak” – indokolta a döntését Fanny Fischer.

Az újbóli visszatérésre készülő nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer unokahúga már áprilistól kezdve szabadságot vett ki pihenésre hivatkozva, így Szegeden sem láthattuk versenyezni. „Az idény elején csak azért szerettem volna pihenni, mert az elmúlt évek rengeteg energiámat emésztették fel.”

Korábban pedig ő is fényes sikereket ért el, a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon pont a magyar hajót megelőzve lett olimpiai bajnok négyesben, ezen felül még háromszoros világbajnoknak is mondhatja magát.

A potsdami kajakosnő edzője, Reiner Kiessler csalódottan nyilatkozott: „Természetesen szomorú vagyok, hiszen valódi tehetségnek számított, és minden megvolt benne ahhoz, hogy igazán jó kajakos váljon belőle, de a döntését el kell hogy fogadjam.”

A hír bejelentésekor maga Birgit Fischer is meglepődött. Ezzel elszállt minden remény arra, hogy a németek esetleg egy családi hajót állítanak ki a következő versenyszezonra. „Amikor utoljára beszéltünk, még folytatni szerette volna, ám a végső döntésétől már én sem tudtam eltántorítani” – mondta a 49 éves családanya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik