Kajak-kenu: a magyarok már a Maty-éren készülnek a sárkányhajó-vb-re

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 16:57
Címkék
Már csak egy nap, és megkezdődik Szegeden az MKB sárkányhajó-világbajnokság. A Maty-ér épül-szépül, a csapatok sorban érkeznek a nagy eseményre, amelynek csütörtök esti megnyitóján László Boldizsár is fellép.

A szervezők a finishez közelednek, pénteken az 500 méteres előfutamokkal megkezdődik a Maty-éren az MKB sárkányhajó-világbajnokság, amelyen közel háromezer versenyző teszi majd próbára magát.

Az eseményt hatalmas kampány előzte meg: a májustól-júliusig tartó sárkányhajó Road Show-nak, no és a nagy nyári melegben az óriásplakátokról szinte ránk fröccsenő „vízisárkánynak" köszönhetően Magyarországon szinte már mindenki értesült az augusztus egyik legnagyobb hazai sporteseményéről.

A közel ötvenfős szervezői stáb jelenleg az utolsó simításokat végzi a Maty-éren, miközben a versenyzők már birtokba is vették a pályát; a magyar válogatott mellett az olasz, a svájci, a francia, az orosz, a német és az iráni csapat is megkezdte a tréningeket.

„Látványos díszletek között zajlik majd a megnyitó, a parton tízes és húszas sárkányhajókat is berendeztünk a nagy eseményre, amelyen sztárvendégként László Boldizsár is fellép majd – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – A magyar válogatotthoz kedden csatlakoztak a poznani világbajnokságon szereplő versenyzők, így már teljes létszámban tudnak készülni hajóink a pénteken kezdődő versenyekre. A Maty-éren jól megférnek egymás mellett a különböző csapatok, érdekes színfolt az iráni női válogatott, amely minden nap más színű csadorba bújva teszi vízre a sárkányhajót."

A megnyitóünnepség ma 19.30-kor kezdődik a Maty-éren. A futamok holnap reggel 8-kor kezdődnek, a világbajnokság helyszínéről a TV2 Mokka című műsora Liptai Claudiával és Kárász Róberttel 7-től 9-ig élőben jelentkezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik