Nemzetisport.hu 2010.05.26 11:52 Frissítve: 2011.01.14 00:03

Kajak-kenu: a Honvéd fiatal kajakosát meglepte saját eredménye

Szalai Tamás, a Honvéd kajakosa nyújtotta az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt a szolnoki rangsoroló viadalon, aminek következtében két számban is kiharcolta a részvételt a hétvégi szegedi világkupára. A fiatal versenyző a kajak.hu szakági oldalnak nyilatkozva elmondta, hogy még őt is meglepte a jó eredmény.

A kajakosok közül Szalai Tamás nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt az év eleji versenyen – nem véletlen, hogy a rangsoroló után nyilatkozatában Storcz Botond szövetségi kapitány is kiemelte a jó szereplését, hiszen két számban is kivívta az indulást a szegedi világkupán.
Szalai a K–1 500 méteres számot megnyerte Szolnokon, és 1000 méteren is remekül futott alatta a hajó, hiszen a negyedik helyen csapott célba, míg párosban – Holpert Ervinnel – mindkét távon a második helyen végzett.

„Hogy ötszáz méteren nyerni tudtam, az még engem is meglepett egy kicsit, nem gondoltam volna előzetesen, hogy az élen végzek, de jól kijött a lépés. Úgy érzem, ezer egyesben talán még jobban is teljesítettem magamhoz képest, ám a hosszabb távon borzasztó erős a magyar mezőny” – mondta a 22 éves versenyző a kajak.hu-nak.

„A páros kísérleti jellegű volt Ervinnel, viszont jól sikerült. A kapitány döntése értelmében pedig Kökény Rolanddal indulhatok a világkupán. Eddig még csak kétszer ültünk össze, de jól mentünk, így bizakodó vagyok a verseny előtt.”
 
Az elmúlt években még a korosztályos viadalokon induló kajakos ebben az esztendőben már nem szeretne ott lenni az U23-as eseményeken. „Az a célom, hogy a felnőttválogatottban vívjam ki a világbajnoki indulást. Aki pedig olimpiai számban harcolja ki a részvételt, annak a felnőttversenyekre kell koncentrálnia, így érthető, hogy szívesen kihagynám az U23-as Európa-bajnokságot.”
2019.10.18 08:37:59

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

Mástól tudta meg, hogy volt csapattársai nem számítanak rá a vb-n – „akkor eltört a mécses”.

2019.08.28 20:47:09

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Most, hogy Kopasz Bálint azt mondja, erre az utolsó kétszázra készítette föl elméjét, lelkét, szervezetét, s hogy semmit, de semmit sem hallott, hogy különleges érzés kerítette hatalmába, s csak a célt látta – nos, mintha szóról szóra Hesz Mihályt hallanám.

2019.08.26 09:57:38

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES, PIRCS ANIKÓ

„Még az interjúimat is elképzeltem, hogy mit mondok majd, ha megnyerem a versenyt.”

2019.08.25 23:49:19

Kajak-kenu LIPICZKY ÁGNES

NS-VÉLEMÉNY. Nem volt fal, takargatnivaló, védekező, vagdalkozó vagy éppen sértődött manír sem.

2019.08.24 09:23:06

Kajak-kenu Pircs Anikó, Lipiczky Ágnes, Koncz György (fotó), Tumbász Hédi (fotó), Pusztai Viola (videó)

Lucz Dóra kevéssel maradt le az olimpiai kvótáról • Noé Zsombor és Bogár Gábor ötödik lett.