Nemzetisport.hu 2010.05.26 11:52 Frissítve: 2011.01.14 00:03

Kajak-kenu: a Honvéd fiatal kajakosát meglepte saját eredménye

Szalai Tamás, a Honvéd kajakosa nyújtotta az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt a szolnoki rangsoroló viadalon, aminek következtében két számban is kiharcolta a részvételt a hétvégi szegedi világkupára. A fiatal versenyző a kajak.hu szakági oldalnak nyilatkozva elmondta, hogy még őt is meglepte a jó eredmény.

A kajakosok közül Szalai Tamás nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt az év eleji versenyen – nem véletlen, hogy a rangsoroló után nyilatkozatában Storcz Botond szövetségi kapitány is kiemelte a jó szereplését, hiszen két számban is kivívta az indulást a szegedi világkupán.
Szalai a K–1 500 méteres számot megnyerte Szolnokon, és 1000 méteren is remekül futott alatta a hajó, hiszen a negyedik helyen csapott célba, míg párosban – Holpert Ervinnel – mindkét távon a második helyen végzett.

„Hogy ötszáz méteren nyerni tudtam, az még engem is meglepett egy kicsit, nem gondoltam volna előzetesen, hogy az élen végzek, de jól kijött a lépés. Úgy érzem, ezer egyesben talán még jobban is teljesítettem magamhoz képest, ám a hosszabb távon borzasztó erős a magyar mezőny” – mondta a 22 éves versenyző a kajak.hu-nak.

„A páros kísérleti jellegű volt Ervinnel, viszont jól sikerült. A kapitány döntése értelmében pedig Kökény Rolanddal indulhatok a világkupán. Eddig még csak kétszer ültünk össze, de jól mentünk, így bizakodó vagyok a verseny előtt.”
 
Az elmúlt években még a korosztályos viadalokon induló kajakos ebben az esztendőben már nem szeretne ott lenni az U23-as eseményeken. „Az a célom, hogy a felnőttválogatottban vívjam ki a világbajnoki indulást. Aki pedig olimpiai számban harcolja ki a részvételt, annak a felnőttversenyekre kell koncentrálnia, így érthető, hogy szívesen kihagynám az U23-as Európa-bajnokságot.”
2020.06.18 22:15:25

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

„Összességében nagyon göröngyös utat jártam be, de a meghatározó szakasz sima volt.”

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.

2020.02.12 23:30:01

Kajak-kenu THURY GÁBOR

„Két héttel ezelőtt beszéltünk a kórházban, a beszélgetés végén már nagyon fáradt volt.”