Junior torna-vb: Szijjártó Péter lesz a fővédnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 16:40
null
A helyszín (Fotó: jwchgyor2019.hu)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lesz az I. Junior torna-világbajnokság fővédnöke. A politikus a tervek szerint beszédet is mond majd a sporttörténelmi világversenyen, hiszen a junior korosztálynak korábban még soha nem rendeztek világbajnokságot. A vb június 27-én kezdődik és 30-ig tart a Rába-parti városban. Az eseményen 63 ország legjobbjai lépnek szerekhez.

 

A világbajnokság három védnöki tisztségét Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Borkai Zsolt, a vendéglátó Győr városának polgármestere és Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke tölti be.

„Az esemény rangját jól jelzi az, hogy külügyminiszter úr elfogadta a vb fővédnökségét” – mondta a vb sajtócsapatának Magyar Zoltán. A kétszeres olimpiai bajnok kiemelte, a fővédnök, a védnökök és a szervezők is azon dolgoznak a győri világbajnokságon, hogy ez a junior vb ne csak attól legyen sporttörténelmi, hogy először rendezik meg.

„Hatalmas sportdiplomáciai sikerként könyveljük el azt, hogy Magyarország otthont adhat a vb-nek. Nem sokan tudják, de a nemzetközi szövetség kifejezetten magyar kezdeményezésre írta ki a junior korosztály számára a világbajnokságot. Ha a szakmát nézzük, akkor volt egy olyan vonal, amely azt vallotta, hogy a junioroknak még nem kell világbajnokság, de hát ebben a sportágban is egyre korábban kezdenek a fiatalok, és nekik is kell a megmérettetés” – tette hozzá a Magyar Tornaszövetség elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik