Videózás és fegyelmi után szlovén siker

Vágólapra másolva!
2009.11.08. 20:42
Címkék
Szlovénia válogatottja diadalmaskodott a négycsapatos jégkorong Pannon-kupán, miután 3–1-re legyőzte az aranyéremről döntő mérkőzésen a magyar együttest. A harmadik helyet a horvátokat 7–0-ra elgázoló olaszok szerezték meg.
Csúcsforgalom Glavic (20) kapuja előtt: a szlovén kapus hálója csak egyszer zördült meg (Fotó: Korponai Tamás)
Csúcsforgalom Glavic (20) kapuja előtt: a szlovén kapus hálója csak egyszer zördült meg (Fotó: Korponai Tamás)

Egyik csapat sem a legerősebb összeállításával szállt harcba a Pannon-kupa aranyérméről döntő mérkőzésen, ráadásul Ted Sator meglepő húzással hátvédnek nevezte Vas Jánost a találkozóra. Az első harmadban a szlovének voltak fölényben, de hiába: nem bírták mattolni a 24 percnyi kiállítással tarkított játékrészben Hetényi Zoltánt.


A második elején sajnos igen: Greg Kuznik lövése a lábak között elsuhanva vágódott a magyar kapu jobb alsó sarkába (01).

A 34. percben a szlovének előbb túl sok játékos miatt kerültek emberhátrányba, majd a büntetőpadra vehette az irányt a durvuló gólszerző, Kuznik is (2+10 perc), a magyar válogatott pedig ki is használta az emberelőnyt. Vas János lökete egy hátvédről pont Holéczy Roger elé vágódott, a magyar 22-es pedig kíméletlenül bezúzta az előtte adódó ziccert Gaber Glavic kapujába (1–1).

A záró harmadban Holéczy kattinthatta volna rá a „22-es csapdáját" a szlovénokra, de kihagyta az előtte adódó nagy helyzetet, míg három perccel a vége előtt a játékvezetőké és a videóbíróé lett a főszerep. Egy kavarodás után a vendégek átgyötörték a pakkot a gólvonalon, a reklamáló Hetényit végleges fegyelmivel leküldték a „zebrák", a videóbíró pedig megadta Jakob Milovanovic vitatott gólját (1–2). Maradjunk annyiban, hogy a sporik nem a magyar csapat pártjára álltak, és nem ok nélkül tüntetett a közönség...

Immár Szuper Leventével a kapuban folytatta a magyar csapat, és igen kevés volt az idő a döntetlen kiharcolására – és sajnos lehetőség is kevés volt... Ted Sator együttese már nem került helyzetbe, a délszlávok pedig berámoltak még egyet az utolsó percben, Bostjan Golicic révén – a vége 1–3 és szlovén tornagyőzelem.

JÉGKORONG PANNON-KUPA
3. FORDULÓ
Magyarország–Szlovénia 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Gólszerző: Kuznik (0–1, Terglav, 23.), Holéczy (1–1, Szirányi, Vas J., 35. – kettős ee.), Milovanovic (1–2, 57.), Golicic (1–3, 60.)
KORÁBBAN
Olaszország–Horvátország 7–0 (2–0, 3–0, 2–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik