Vége Galanisz Nikandrosz szezonjának

Vágólapra másolva!
2010.03.03. 12:25
null
Galanisz (jobbra) hosszú időre kidőlt a sorból (Fotó: Mirkó István, archív)
Súlyos sérülést szenvedett a hétfői Dab.Docler–Vasas Bp. Stars mérkőzésen Galanisz Nikandrosz, a dunaújvárosiak válogatott jégkorongozója. Az Acélbikák centerének vállszalagszakadása van, amelynek következtében már nem léphet pályára az idei szezonban, tehát a ljubljanai divízió I-es vb-t is ki kell hagynia.

Galanisz Nikandrosz a jégkorong ob I középszakaszának hétfői mérkőzésén, a Vasas Bp. Stars ellen egy ütközés következtében szenvedett sérülést, amely után nem tudta folytatni a játékot. Már akkor sejteni lehetett, hogy súlyos esetről van szó, és a vizsgálatok után kiderült, hogy a térdsérüléséből nemrég felépült fiatal játékosnak ezúttal vállszalagszakadása van. Az orvosok műtétet javasolnak, és az biztos, hogy ebben a szezonban már nem játszhat.

Ez egyben azt is jelenti, hogy nem állhat Ted Sator szövetségi kapitány rendelkezésére a szlovéniai divízió I-es világbajnokságon, pedig térdsérülése előtt rendre helyet kapott a magyar válogatott keretében.

„Hátulról jött az ütközés, nem láttam, és egyáltalán nem is voltam felkészülve rá, így esélyem sem volt arra, hogy akár annak mértékét, vagy például a lökést követő esést koordinálni tudtam volna. Sajnos rosszul estem, ez is tény – de nagyon rosszkor jött ez a baj nekem is, a csapatnak is. Nemrégiben épültem föl, most elmondhatatlanul szomorú vagyok, amiért éppen a bajnoki sorozat végjátéka során kell ismét a pad mögül szurkolni a társaknak – és persze fáj, hogy a válogatottban sem kaphatok esélyt a bizonyításra"– nyilatkozta a játékos a Dab.Docler honlapjának.

A játékvezető az esetet szabályos ütközésnek minősítette, de a dunaújvárosi csapat vezetősége a fegyelmi bizottságtól az esemény felülvizsgálatát kérte.

„Mindenképpen szeretnénk megakadályozni, hogy ilyen eset a jövőben még egyszer előfordulhasson, s bár tudjuk, hogy ezzel Nikát már nem hozhatjuk vissza az idei szezonra, ennek legjobb módját abban látjuk, ha példás, továbbmegyek, elrettentő mértékű büntetést szabnak ki a vétkesre. Éppen ezért a mérkőzés végén – fennállásunk óta először – éltünk a versenyszabályzat adta jogunkkal, és jegyzőkönyvbe vettük, hogy kérjük a fegyelmi bizottságtól az esemény felülvizsgálatát. Kérésünkhöz ma csatoltuk a mérkőzés felvételét is. A célunk egyértelmű: a jövőben száműzni kell a sportágból az efféle szabálytalanságokat, valamint az ezzel járó komoly sérüléseket. A lelkiismeretünk is ezt diktálja" – mondta id. Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője a csapat hivatalos honlapjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik