Vasas-Újpest a dunaújvárosi döntőben

Vágólapra másolva!
2010.01.23. 21:15
null
Nem volt indulatoktól mentes az Újpest és a Csíkszereda mérkőzése (Fotó: Török Attila)
Címkék
A jégkorong Mol Liga Dunaújvárosban zajló négyes döntőjének első napján a két elődöntőt rendezték meg, amelyeken borult a papírforma. Az alapszakaszban hátrébb végző fővárosi együttesek ugyanis legyőzték riválisaikat. Az Újpest Csíkszereda elleni győzelme még benne volt a pakliban, ám a Stars a házigazda, abszolút favorit Dab.Docler legyőzésével hatalmas meglepetést szerzett. A vasárnapi fináléban a Stars ellenfele az Újpest lesz, a dunaújvárosiak az SC Csíkszereda elleni bronzmeccsen kárpótolhatják magukat.

A nap első elődöntőjében a csíkszeredaiak háromszor is vezettek a találkozón, az újpestiek háromszor egyenlítettek, majd a találkozón két gólt vállaló Marcel Petran 44. percben szerzett találatával megnyerték a mérkőzést.

A két csapat az előző kiírásban is megmérkőzött egymással az elődöntőben, akkor az SC Csíkszereda 3–2-re és 4–3-ra nyerve szerezte meg a döntőbe jutáshoz szükséges két győzelmet, a lilák azonban most revánsot vettek.

A rutinos válogatottak sorát felvonultató Stars a lendületes és egyre jobban összeérő Dabbal csapott össze, utóbbiak az alapszakaszban hazai pályán minden mérkőzésüket biztosan nyerték meg, idegenben csak egyszer kaptak ki a rendes játékidőben – Csíkszeredán 2–1-re –, és ezen kívül is csak három pontot vesztettek. A káposztásmegyeriek ellen otthon 2–0-ra és 6–2-re, idegenben 3–2-re és 7–0-ra győztek. Minden az újvárosiak sikere mellett szólt, az élet azonban nagy rendező.

Gröschl Tamás (Stars) és Orbán Attila (Dab) már az ötödik percben végleges kiállítást érően esett egymásnak
Gröschl Tamás (Stars) és Orbán Attila (Dab) már az ötödik percben végleges kiállítást érően esett egymásnak

A találkozó ötödik percben egyik meghatározó emberét vesztette el a Stars, Gröschl Tamás végleges fegyelmi kapott, csakúgy, mint a vele összeakaszkodó Orbán Attila. Már lassan két harmad ment le gól nélkül, amikor Szappanos Dávid a második felvonás hajrájában kétszer is eredményes tudott lenni, 104 másodperc kellett a két vendéggólhoz.

A második elődöntőt Holéczy roger (jobbra) találata döntötte el
A második elődöntőt Holéczy roger (jobbra) találata döntötte el

A házigazdák a harmadik harmadban nagy erőket mozgósítottak, ennek eredményeként előbb a 43. percben szépítettek, majd az 56. percben kiegyenlítettek. Akkor azonban ismét egy válogatott játékos, az A-csoportos vb-t is megjáró Holéczy Roger érkezett és az 58. percben eldöntötte a továbbjutás kérdését. A találkozón Majoross Gergely három, gólpasszt könyvelhetett el.

A döntőt vasárnap 19.15 órától, a bronzmeccset 15-tól rendezik.

 

 JÉGKORONG, MOL LIGA, NÉGYES DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ
ÚJPEST–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 4–3 (2–2, 1–1, 1–0)
Dunaújváros, 500 néző. V: Babic, Kovács B., Mayer G.
ÚJPEST: Sájevics (BECZE) – Hetler, Hüffner, Németh P., Borbás, Kiss G. – PETRAN 1 (1), KADLUBIAK, Dubek (1), SIKORCIN 1 (3), KIRICSENKO 2 (1) – Zalavári, Bontovics, Simon, Szajbert P., Jankovics. Edző: Pék György
SC: Kozuch – Antal I. (1), Papp Sz., NIINIKOSKI 1 (1), HOZÓ 2, Szőcs (1) – Kósa, Sprencz, Péter R., Zsók, Mihály E. – Hruby, Bluks, Moldován (1), Virág Csan., Molnár Zs. Edző: Ulf Weinstock
Kiállítások: 14, ill. 20 perc
MESTERMÉRLEG
Pék György: – Taktikus játékkal, három sorral is sikerült elérnünk célunkat, a döntőbe jutást. Jó kapus- és egyéni teljesítményekkel nemcsak hogy háromszor is sikerült kiegyenlítenünk, de az utolsó játékrészben a magunk javára fordítottuk a meccset.
Ulf Weinstock: – Két harmadon át jól játszottunk, háromszor is sikerült előnyt szereznünk, de kétgólosra nem tudtuk növelni. Az utolsó harmadban nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, és egy jól eltalált lövés megpecsételte a sorsunkat.
 
DAB.DOCLER–VASAS BUDAPEST STARS 2–3 (0–0, 0–2, 2–1)
Dunaújváros, 1500 néző. V: Halassy, Abonyi, Soós
DAB: Sevela – Hegyi I Á., Pozsgai, Magosi, MacSweyn 1, Korol (1) – Tőkési, Erdélyi P., Azari, Papp V., Kiss Á. – Orbán, Lencsés (1), Mestyán 1, Szilassy, Borsos (1) – Kiss D. (1), Győri. Edző: J. P. MacCallum
VASAS: RAJNA – Sille, Szirányi (2), Gergely Csaba, Fodor Sz., Gröschl – Kangyal, Svasznek, SZAPPANOS 2, HOLÉCZY 1 (1), MAJOROSS (3) – Szajbert K., Maszlov, Sándor, Virág Cs. – Fodor Cs., Wéber, Strenk. Edző: Glen Williamson
Kiállítások: 13 perc + végleges fegyelmi (Orbán), ill. 17 perc + végleges fegyelmi (Gröschl)
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – A Stars az első két harmadban sokkal jobban pörgött, mi nem találtuk a ritmust. A harmadikban már becsületesen küzdöttünk, vissza is kapaszkodtunk, de késői volt a hajránk. Igazságtalan a lebonyolítás!
Glen Williamson: – Mindenki fegyelmezetten játszott, sokat tettünk a győzelemért, s értékét növeli, hogy nagyszerű ellenfelet vertünk meg.
A PROGRAM
JANUÁR 24., VASÁRNAP
15.00: DAB.Docler–SC Csíkszereda (bronzmérkőzés)
19.15: Vasas Budapest Stars–Újpest (döntő, tv: SportKlub, élő)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik