Vas János a Sapa Fehérvár AV 19-hez szerződött

Vágólapra másolva!
2009.08.30. 19:08
null
Vas János (jobbra) Fehérváron folytatja (Fotó: Mirkó István - archív)
Címkék
Vas János holnaptól a Sapa Fehérvár AV 19 keretével együtt edz és kedden valószínűleg játszik is a szlovák HKM Zvolen elleni edzőmérkőzésen. A szélső még nem írta alá szerződését, de így is a klub teljes értékű játékosának tekinthető, a szeptember 11-én rajtoló EBEL-ben is játszhat. Ám ha idény közben bármikor külföldi ajánlatot kap, elfogadhatja.

Amióta a 2008-2009-es szezon végén felbontotta szerződését a svéd Brynäs IF-nél, csapat nélküliként készült az új idényre Vas János. A tavaszi A-csoportos világbajnokság előtti utolsó edzésen lábfejében elszenvedett hajszálrepedés miatt kezdetben csak óvatosan.

Majd amikor szülővárosában, Dunaújvárosban megkezdte jeges felkészülését a Sapa Fehérvár AV 19, akkor a magyar bajnok szakvezetésétől kért és kapott edzésengedélyt, de miután a Volán visszatért addigra felújított csarnokába, ő a helyben edző DAB-nál folytatta az edzéseket. Hétfőtől azonban ismét az AV-vel gyakorol, immáron a csapat teljes értékű játékosaként.

„Úgy néz ki, hogy meg tudtunk állapodni -mondta Vas János. -Készülnöm kell valahol és bármikor a szezon közben, ha úgy adódik, elszerződhetek. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy örülök, hogy végre van szerződésem, van csapatom és hogy a Volán az."

Ocskay Gábor, a Volán szakosztály-igazgatója ehhez annyit tett hozzá, hogy Vas János szerződtetésével a keret EBEL-összpontszáma a megengedett 60 fölé emelkedett, így valakitől el kell majd búcsúzniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik