Újpestre költözik a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 16:57
null
A volt újpesti Borbás Gergely (középen) ferencvárosi játékosként térhet vissza a Megyeri útra<br />(Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Pesterzs&eacute;beti J&eacute;gcsarnok &uuml;zemeltetőj&eacute;vel, az &ouml;nkorm&aacute;nyzattal folytatott vit&aacute;ja miatt az FTC-OrangeWays felnőtt j&eacute;gkorongcsapata a h&eacute;ten m&aacute;r nem edz t&ouml;bbet Erzs&eacute;beten, helyette a legnagyobb riv&aacute;lis &Uacute;jpest Megyeri &uacute;ti csarnok&aacute;ban k&eacute;sz&uuml;l holnapt&oacute;l. Este a lila-feh&eacute;rek k&ouml;zlem&eacute;nyben reag&aacute;ltak a h&iacute;rrel kapcsolatosan, a k&eacute;p &iacute;gy teljesen m&aacute;s megvil&aacute;g&iacute;t&aacute;sba ker&uuml;lt: edzeni lehet, j&aacute;tszani aligha.

Jelen állás szerint vasárnap már ott is tervezi lejátszani a HSC Csíkszereda elleni MOL-liga-mérkőzését.

A nyáron jelentősen megerősített zöld-fehérek a Miskolc elleni hazai győzelemmel kezdték a szezont (5–3), majd játék nélkül kapták meg a Steaua elleni elmaradt bukaresti találkozó három pontját (5–0). A folytatásban aztán a HSC Csíkszeredától elszenvedték első vereségüket (2–4).

Vezetőedzőjük, a szintén nyáron érkező svéd Hakan Nygren a héten esetükben rendhagyó módon délelőtt is szeretett volna edzést vezényelni – más csapatoknál megszokott dolog ugyan a délelőtti gyakorlás, a zászlajára idén nyáron teljes profizmust és előrelépést tűző Ferencváros viszont eddig délutánonként volt jégen –, erre azonban nem volt lehetőség. Délelőttönként a pesterzsébeti gyerekeknek tartanak korcsolyázást iskolai órák keretében, nincs üresjárat, nem volt jégfelület.

A helyi önkormányzat annak idején ingyen adta a területet a jégcsarnokhoz, ennek ellentételezéseként azt kérte, hogy tizenkét évig délelőtt óvodásoknak és iskolásoknak tartsanak foglalkozásokat. Ehhez változatlanul ragaszkodnak az önkormányzatnál.

A pesterzsébeti csarnok üzemeltetőivel a ferencvárosiak már közölték, hogy a héten nem óhajtanak többet náluk készülni. Arról viszont még nem kaptak hivatalosan értesítést, hogy a hétvégi bajnoki megrendezésére se készüljenek. Mint ahogyan Lévai József vb-elnökhöz is csak nem hivatalosan jutottak el a történtekről szóló információk, így nem akart állást foglalni a ferencvárosiak véglegesnek tűnő, szezon közbeni költözésével kapcsolatosan.

Az érintett újpesti klub este az utehoki.hu honlapon közleményt adott ki, amelyben arról számolt be: edzésidővel tudnak segíteni a fővárosi riválisnak, de meccseket aligha játszanak majd a zöld-fehérek az újpestiek pályáján.

„Az UTE meglepetten értesült a hírről, miszerint megállapodás jött létre arra vonatkozóan, hogy a Fradi a „Megyeri útra költözik". Szeretnénk tájékoztatni a közvéleményt, hogy ilyen megállapodás nem jött létre. A nehéz helyzetbe került Ferencváros valóban megkereste az UTE-t és jelezte, hogy nem rendelkezik elég jégidővel. Az UTE természetesen kész a Ferencváros segítségére sietni, de a MOL-liga mérkőzései minden csapat számára azonos időben kerülnek megrendezésre, ezért a Fradi meccsek megrendezésére nem tudunk lehetőséget biztosítani. Szívesen fogadjuk azonban edzőpartnernek a jelenleg igen jó játékerőt képviselő Ferencvárost, különös tekintettel arra, hogy néhány régi játékosunk visszatérhet a Megyeri útra. Megállapodás az edzések vonatkozásában sem jött még létre, de amennyiben  a saját szakosztályaink edzésigényét ki tudjuk elégíteni és marad még szabad jégidő, készek vagyunk a Fradi számára is edzéslehetőséget biztosítani átmenetileg."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik