Történelmet írhatnak a fehérvári hokisok

Vágólapra másolva!
2010.01.29. 15:35
null
Harmadik nekifutásra összejöhet a rájátszás (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Címkék
EBEL-története során először jut be a rájátszásba a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapat, ha soros mérkőzését, pénteken este megnyeri a Tilia Olimpija Ljubljana ellen. A magyar bajnok csapatkapitánya, Tokaji Viktor szerint épp itt az ideje a playoffba jutásnak. Csak ne kelljen Salzburgba utazni...

A hoki nagy utazó Székesfehérváron: a nyitott pályától kezdve az első, majd sorozatos bajnoki címeken, Interliga-győzelmeken, Kontinentális-kupa-döntőkön és a kinőtt magyar bajnokságon keresztül az EBEL-ig vezetett az út. Péntek este története során először biztosíthatja be helyét az EBEL rájátszásában a Sapa Fehérvár AV 19 – ha nyer a Tilia Olimpija Ljubljana ellen. És hogy nem ez lesz a végállomás, az biztos.

SZAVAZÁS

Harmadik nekifutásra összejött: az EBEL 2009-2010-es idényében bekerült a rájátszás az Alba Volán. Lesz-e bravúr, elődöntős folytatás?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha kicsit figyelmesebbek vagyunk, már korábban eljuthattunk volna ide – hűtötte le a kedélyeket Tokaji Viktor csapatkapitány, aki éppen akkor igazolt Fehérvárra, amikor elkezdődött az EBEL-kaland. – Az első évad hatalmas küzdelem volt, meg kellett mutatni magunkat. Szapporóig nem sokat tettünk le az asztalra nemzetközi szinten, ezért nem is figyeltek ránk. De aztán elfogadtak. Az edzőcsere után, egy győztes Salzburg-meccsel megindultunk felfelé, csak éppen mélyről. A második szezonban a fordulópont ismét egy Salzburg-meccs volt, ám akkor negatív értelemben, mert jöttek az eltiltások, és odalett a rájátszás, pedig megcsíphettük volna. Tavaly tavasszal ismét következett az edzőváltás, és ebben az idényben már nem álom, hanem elvárás a playoff."

Hosszabbításos vagy szétlövéses győzelem is elég a Ljubljana ellen. A kialakuló tizenkét pontos különbség ugyan eltüntethető lenne az alapszakasz végéig, ám az egymás elleni eredmények alapján a Fehérvár mindenképpen jobb. Ráadásul a legutóbbi, 3–2-es vereséggel záruló mérkőzés óta többek mellett elhagyta az ellenfelet a pontlistavezető Frank Banham is.

„Igen, a papírforma alapján nyernünk is kéne, de mivel a Ljubljana esélytelennek tűnik a rájátszásra, kivont karddal jön majd, úgyhogy taktikusnak kell lennünk. Négy- vagy inkább százpontos meccs lesz! Egyébként is, megy a helyezkedés, szoros a középmezőny. A Salzburgot nem szeretném riválisnak a playoffban, a többi nagyjából mindegy, bár az utazás szempontjából Bécs vagy Graz lenne jó – mondta Tokaji, akinek sokan felróják, hogy nem elég erélyes, amikor a bírókkal vitatkozik. – Veszekedni teljesen felesleges egy osztrák bíróval, mert úgyis meghozta a döntését, és csak magunk ellen fordítanánk. A lefújás után többször diskurálok velük, akkor fogékonyabbak, és jobban tolerálják, amit csinálunk."

Kétszer már a csapattal edzett a térdsérüléssel kidőlt Ondrejcík Rastislav helyettesítésére hozott Niklas Andersson is. A 23 éves svéd védő azonnal be is vethető, és a tervek szerint honfitársa, David Bornhammar bekkpárja lesz.

„Eddig nem sok minden derült ki róla, a meccsen majd meglátjuk, milyen – folytatta Tokaji. – Kicsit olyan a hangulat, mint anno Dunaújvárosban. Háromezer-ötszáz ember előtt játszunk, a nézőtéren nincs hely, áll a sor a pénztárak előtt, és még az arcok is azonosak, mert itt, Fehérváron három év alatt a pesti játékosok kicserélődtek az újvárosiakra. Annyi a különbség, hogy most kékben vagyunk, nem pirosban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik