Tipsport Liga: „Megjártam a mennyet és a poklot mindössze fél perc alatt”

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 15:50
null
Szigeti Ákos (kékben) először hatalmas bombagólt lőtt a DVTK-nak (Fotó: Dömötör Csaba)
Élete legemlékezetesebb meccsén van túl a MAC Újbuda játékosa, Szigeti Ákos: a DVTK ellen 5–2-re megnyert rangadón góllal és gólpasszal hálálta meg a bizalmat, közben saját kapujába is betalált.



Örökre emlékezetes marad a pénteki MAC–DVTK rangadó Szigeti Ákosnak. A fiatal újbudai támadó hirtelen az első sorban találta magát Sofron István és C. J. Stretch oldalán, és maradéktalanul meg is hálálta az edzői bizalmat: góllal és gólpasszal vette ki a részét a nagy rivális Miskolc 5–2-es legyőzéséből. Illetve: igazság szerint két gólt is lőtt, csak az egyiket nem mindennapi módon a saját kapujába, alig fél perccel azután, hogy hatalmas bombát ragasztott Rajna Miklós kapujának sarkába.

„Megjártam a mennyet és a poklot huszonhat másodperc alatt… Az biztos, hogy ezt még nagyon sokáig fogom hallgatni! mondta nevetve a 20 éves szélső pályafutása eddigi legemlékezetesebb fél percéről. – Annak mindenesetre nagyon örülök, hogy csak van valami hozadéka annak, hogy minden egyes edzés után ellövök még ötven-száz korongot gyakorlás gyanánt, mert egy ilyen lövésből született a gólom is. Mármint az első… Az »öngól« igazából olyan szerencsétlenül pattanó korongból esett, amivel nemigen lehet mit csinálni, bárkivel előfordulhat, de azért így mókás sztori, hogy éppen velem esett meg, szinte rögtön azután, hogy a »jó« kapuba is betaláltam. De természetesen senki sem haragudott rám, jót nevettünk utána az egészen – nem csoda, ilyet én még tényleg nem láttam soha” – mondta Szigeti.

Mivel jégkorongban technikailag nincs öngól, hanem az ellenfél azon játékosának adják, aki utoljára koronghoz ért, végül a DVTK kapitányát, Vas Jánost írták be gólszerzőnek, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a szlovák élvonalban második felnőttidényét taposó Szigeti fiatal társaival együtt kiúszott a mély vízből, ahová a Majoross Gergely, Tokaji Viktor edzőpáros szántszándékkal hajította be őket. (Tokaji a pénteki mérkőzés után elárulta, csak közvetlenül a meccs előtt szóltak Szigetinek, hogy az első sorban kezd).

„Tény, nem számítottam rá. Csak annyit tudtam, hogy valamelyest meg lesznek keverve a sorok, mert azután, hogy már eldőlt, nem juthatunk a rájátszásba, Majoross Gergely említette korábban, hogy azokat a fiatalokat, akikkel a jövőben is számolni szeretne, bedob a mély vízbe, hogy tesztelhesse, kire lehet jelentősebb feladatokat bízni – magyarázta a csíkszeredai születésű csatár. – Úgy gondolom, a lehetőséggel mindannyian élni tudtunk, sőt, bizonyítottuk, bárhol megálljuk a helyünket. Jó, hogy most éppen én voltam az első sorban, de ennyi erővel Kreisz Brunó vagy Majoross Barnabás is lehetett volna – és lesznek is. Persze nagyon örülök, hogy ilyen jól ment, de azt is hozzá kell tenni, két olyan játékossal, mint Sofron és Stretch, öröm együtt játszani. Amikor ilyen kaliberű hokisokkal kerülsz egy sorba, sokkal nyugodtabb vagy. Előtte csak kettőt edzettem velük, de a meccsen végig rengeteget segítettek, Sofi még a bal szélre is átment – pedig a jobb oldalon szokott játszani –, hogy nekem könnyebb legyen.”

Az idényben már a felnőttválogatottban is bemutatkozó Szigeti Ákos hozzátette, ha már így esett, hogy a playoff elúszott, bízik benne, a fiatal magyar magnak sikerül hasonlóan jól és eredményesen lezárnia az évadot, hiszen ez a jövőre nézve is nagy lökést adhatna nekik és a csapatnak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Tipsport Liga mérkőzéseit elhalasztották, ám a klubok szerdai tanácskozásukon úgy döntöttek, inkább befejezettnek tekintik az idényt – ahogy az osztrák és a német, valamint a lengyel és a norvég bajnokság esetében is eljártak a vezetők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik