Tipsport Liga: a DVTK nagy csatában legyőzte a listavezetőt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.30. 20:36
null
Az egyik diósgyőri gól a négyből (Fotó: Földi Imre)
A DVTK Jegesmedvék saját közönsége előtt 4–2-re legyőzte a forduló előtt listavezető érsekújvári együttest a szlovák jégkorongliga (Tipsport Liga) alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

 

A két csapat legutóbbi összecsapását tavaly augusztusban a Visegrádi Kupában, szintén hazai pályán a DVTK nyerte meg 4–0-ra, akárcsak Mol Liga 2014–2015-ös fináléjának párharcát.

Miskolci támadásokkal indult a mérkőzés, a vendégek a harmad közepére vették át a kezdeményezést, és a játékrész végén több lehetőségük is akadt a vezetés megszerzésére. Egy gyors DVTK-kontrából mégis a hazaiak szereztek vezetést: Magosi Bálint a saját lövése után kipattanó korongra lecsapva juttatta csapatát vezetéshez a szünet előtt.

A második húsz perc elején emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, s Somogyi Balázs az alapvonalról lepte meg az érsekújvári kapust. A találkozó derekán Andreas Strauch életerős és pontos lövése révén szépített az Érsekújvár, a sorozatos miskolci kiállításoknak köszönhetően pedig lendületben is maradt. Egyenlíteni azonban nem tudott, a harmad végéhez közeledve visszaállt a DVTK Jegesmedvék kétgólos előnye a kanadai Nicholas Crawford precíz lövésével. Egy perccel később viszont újra csak egy gól volt a különbség, Juraj Jurík jó ütemben tette bele a botját egy lövésbe, s a megpattanó koronggal már nem tudott mit kezdeni Adorján Attila.

A záró felvonásban is egymást érték a DVTK kiállításai, ám a létszámhátrányban is állta az érsekújvári nyomást és remekül védekezett a legutóbbi idény Erste Liga-ezüstérmese. A diósgyőriek egy szép támadás végén a szlovén Ziga Pance góljával növelték előnyüket, amelyből már nem is engedtek a végső dudaszóig.

A DVTK Jegesmedvék nyolcadik meccsén negyedszer győzött a szlovák bajnokságban, az érsekújvári gárda másodszor kapott ki.

A liga másik magyar együttese, a MAC Újbuda 6–3-ra kikapott Zsolnán. A fővárosiak egymást követő ötödik összecsapásukon maradtak alul a szlovák élvonalban.

SZLOVÁK LIGA
DVTK JEGESMEDVÉK–HK MIKRON NOVÉ ZÁMKY 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)
Miskolc, 1260
néző. Vezette: Kalina, Orolin, Gajan, Smrek (szlovákok)
DVTK:
Adorján – Crawford 1, Kiss D. – Szirányi, Láda B. – Rusk, Milam – Vojtkó; Harrison (1), Vass J., MAGOSI 1 – PANCE 1, Kulmala (1), Somogyi 1 – Szappanos, Loiseau (1), Galanisz (1) – Ritó, Hajós, Vincze. Edző: Glen Hanlon
NOVÉ ZÁMKY:
Kosaristan – Kudla, Andersons – Zatko, Hain – Novák, Ordzovensky – Hatala, König; STRAUCH 1, Hruska (1), Nejezchleb (1) – JURÍK 1, Zboril, Ruckay – Rogon, Simun, Bajtek – Videlka, Fábry, Jakubek. Edző: Milan Jancuska
Kiállítások:
16 perc+10-10 perc fegyelmi (Rusk, Vass J.), ill. 14 perc+10 perc fegyelmi (Bajtek)
MESTERMÉRLEG
Glen Hanlon:
– Jó mérkőzést játszottunk. Védekezésünk jelentősen javult a korábbiakhoz képest, és támadásban is előrelépés mutatkozik a csapat játékában. A sorsdöntő pillanatokban ugyancsak jól teljesítettünk.
Milan Jancuska:
– Remek találkozó volt. Játékban mi voltunk jobbak, de a hokit gólra játsszák. Futottunk az eredmény után, ám a holtpontokon nem tudtunk átlendülni.

MSHK ZILINA (szlovák)–MAC ÚJBUDA 6–3 (2–0, 2–2, 2–1)
Zsolna, 787 néző. Vezette: Fridrich, Müllner, Kacej, Orolin (mind szlovák)
ZILINA: Mikolás – Jankovic, Zihlin – KUCNY (2), Bagin (1) – Piegl, Matejka (1) – Mendrej, Pastor; Barta (1), Ruckay, BALEJ 1 (1) – Jencík 1 (1), Surovka, HUNA 2 – BERÁNEK 1 (1), Rehák, Hvila 1 – Síkela, Hrazdíra, Ondrus. Edző: Pavel Paukovcek
MAC: Bálizs – BURT (1), Fejes – Pozsgai, Macaulay (1) – Garát, Bukor; Klempa 1, BROWN 1 (2), Dansereau – Szabad, Nagy K., Terbócs – Pápa, Langkow (1), BODÓ 1 – Onoga M., Kreisz, Szigeti. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 6 perc, ill. 11 perc+végleges fegyelmi (Szabad)

További eredmények
Zvolen–Banská Bystrica 4–1
Kosice–Trencín 5–1
Nitra–Liptovsky Mikulás 0–4
Detva–Poprad 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik