Tipsport Liga: kisöpörte a DVTK-t, negyeddöntős a MAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.04. 20:33
A MAC Újbuda hazai jégen 4–2-re legyőzte a DVTK Jegesmedvék legénységét hétfő este, ezzel összesítésben 3–0-ra megnyerte a két csapat párharcát, azaz bejutott a szlovák élvonalbeli jégkorongbajnokság (Tipsport Liga) negyeddöntőjébe.
Az egyik MAC-gólünnep a négy közül (Fotó: Tumbász Hédi) – A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Az egyik MAC-gólünnep a négy közül (Fotó: Tumbász Hédi) – A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Ryan Harrison 7. percbeli góljával a DVTK szerzett vezetést (0–1), de nem egészen három perccel később a párharcra remek formába lendülő Chris Langkow egyenlített (1–1), sőt a harmad hajrájában Odnoga Mátyás már a hazaiaknak szerzett előnyt (2–1).

A kiegyenlített második harmad nem hozott gólt, a harmadik játékrész elején aztán Brance Orbán egy védelmi kihagyást közelről megtorolt (3–1). Innentől a miskolciak „késsel a nyakukon” játszottak, és miközben ők nem bírtak a hazai kaput őrző Bálizs Bencével, odaát Chris Bodó emberelőnyből ütött góllal majdhogynem biztossá tette a győzelmet (4–1).

Ziga Pance emberelőnyből szépített két perccel a vége előtt (4–2), a DVTK Vay Ádám kapust mezőnyjátékosra váltva rohamozott a hátrány további faragásáért, de ez már nem jött össze: az alapszakaszban 21 ponttal kevesebbet szerző MAC meglepetésre söpréssel, három győzelemmel nulla vereség ellenében megnyerte a párharcot.

JÉGKORONG TIPSPORT LIGA
PLAYOFF-KVALIFIKÁCIÓ, 3. MÉRKŐZÉS
MAC ÚJBUDA–DVTK JEGESMEDVÉK 4–2 (2–1, 0–0, 2–1)
Budapest,
Tüskecsarnok, 1450 néző. Vezette: M. Novák, Adamec, Orolin, Valo (szlovákok)
MAC: BÁLIZS – Pozsgai, Macaulay – Negrin, J. DUDÁS (2) – Burt (1), Vokla – Bugár, Garát; B. ORBÁN 1, LANGKOW 1 (2), BODÓ 1 (1) – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross B., Terbócs – Odnoga M. 1, Kreisz, Szigeti (1). Edző: Majoross Gergely
DVTK: Vay – Crawford, Kiss D. – Szirányi B., Vojtkó – Láda B., Milam; Z. Pance 1, Vas J., Kulmala – Harrison 1 (1), Loiseau (2), Magosi B. – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó. Edző: Glen Hanlon
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Kapura lövések: 39–37
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Egyik csapat söprésére sem lehetett igazán számítani, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ismét kiváló párharcot vívtunk. Az alapszakaszmeccsekből is mi nyertünk ötből háromszor, de azok is szorosak voltak. A két csapat egymást sarkallja jobb teljesítményre, ez nemes verseny. Ezúttal nagyon okos és taktikus játékkal, sok melóval győztünk.
Strenk Hunor (másodedző): – A legnagyobb probléma, hogy temérdek helyzetet alakítottunk ki, sokat is lőttünk, de nem elég jó minőségben: nagyobb forgalmat kellett volna generálnunk a kapu előtt. Az utolsó másodpercig próbálkozunk, ám a góllövéssel hadilábon álltunk. Az alapszakaszban hajszoltuk a hatodik helyet, ezután nem alakult jól a formánk, az időzítés nem sikerült. A következő idényben tapasztaltabbak leszünk, jobban kihasználjuk az átigazolási időszakot, de ez még nagyon messze van, egyelőre sajnáljuk a mostani kiesésünket.

TOVÁBBI EREDMÉNY
Detva–Nové Zámky 4–2
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Detva javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik