Tipsport Liga: hazai győzelemmel rajtolt a DVTK

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 20:47
A DVTK Jegesmedvék hazai jégen 2–1-re verte meg a zólyomi csapatot a szlovák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (Tipsport Liga) pénteki játéknapján.
Ostrom alatt a zólyomi kapu (Fotó: Koncz György)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Ostrom alatt a zólyomi kapu (Fotó: Koncz György) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Új idény, új remények – Miskolcon általában ebben bizakodnak a szurkolók a város klubcsapatainak idényrajtjakor, és ez a jégkorongegyüttes esetében sincs másként.

A DVTK Jegesmedvék nem vallott szégyent bemutatkozó Tipsport Liga-idényében, az alapszakaszban legalábbis bizonyosan nem: hiába a szintlépés, jó néhány skalpot összegyűjtött, és az alapszakasz végére abszolút rájátszásesélyesként érkezett meg. Csak aztán jött a legrosszabb, ami miskolci mércével történhetett: éppen a legnagyobb rivális, a másik magyar Extraliga-együttes, a DVTK-nál 21 ponttal kevesebbet gyűjtő MAC söpörte ki őket a „wild card”-körben, így egyszerre mégis csúfos véget ért az amúgy ígéretes újoncszezon.

Részben ennek nyomán alaposan átalakult a játékoskeret, és új edző is érkezett a kispadra: az NHL-es múlttal is bíró veterán sztáredző, Glen Hanlon után egy fiatal, pályakezdő szakember mellett tette le a voksát a vezetőség, hiszen a 2018-ban még játszó, most is csak 37 esztendős Marcel Rodman lett az utód, aki alig idősebb például a Jegesmedvék korelnökénél, Vas Jánosnál.

Utóbbi azonban nem öregszik, és erre ékes bizonyság, hogy miután legutóbb ő lett a házi pontkirály, a péntek esti meccsen is ő volt a hazaiak nyerő embere. A legutóbb az elődöntőig jutó Zvolen ellen tipikus idény eleji meccset láthatott a mérsékelten lelkes közönség.

Rengeteg hiba és kiállítás (ebben a hazaiak egyik új szerzeménye, Mathieu Tousignant „jeleskedett” elsősorban), össze-vissza pattogó korong tördelte a játékot, és néha a játékosok senkitől sem zavartatva estek hanyatt a jégen. De ez már csak egy ilyen műfaj, ilyenkor nem a szépség, hanem az eredményesség a lényeg, és ebben pénteken a DVTK volt jobb, miután Vas előbb asszisztot jegyzett – egy másik új légiós, az ezért is szerződtetett Davis Vandane lőtt óriási gólt szó szerint a kék vonalról –, majd tökéletesen fejezett be egy létszámfölényes letámadást.

Összegzésként: a lényeg a három pont, a többit felejtsük el…

TIPSPORT LIGA
DVTK JEGESMEDVÉK–HKM ZVOLEN (Zólyom, szlovák) 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Miskolc, 1111
néző. Vezette: Korba, Konc, Soltés, Smrek (szlovákok)
DVTK: RAJNA – Ross, Dudás (1) – Gőz, Vandane 1 – Láda B., Vojtkó – Kiss D., Lövei; Beach, Tousignant, D. Rodman – MAGOSI B., VAS J. 1 (1), BEAUVILLIER (2) – Harrison, Galanisz, Miskolczi – Kiss Patrik, Részegh T., Ritó. Edző: Marcel Rodman
ZVOLEN: TOMEK – Lowney, Svarny – Roman, CORRIN (1) – Drgon, Maier; Thompson, Spirko, Hansen – Handlovsky, Trotter, McPherson – Mráz, Preisinger, Bonis – KELEMEN 1, Halama, Marcinek. Edző: Andrej Podkonicky
Kiállítások: 24, ill. 20 perc
Kapura lövések: 24–30
MESTERMÉRLEG
Marcel Rodman:
– Az első harminc percben rendben voltunk, aztán az ellenfél átvette az irányítást. Sok kiállítást szedtünk össze, az előnyös játékunk sem működött, de a lényeg, hogy megmutattuk a karakterünket, keményen dolgoztunk, és ez meghozta a gyümölcsét. Ha ilyen szellemben zajlik majd a játékvezetés, rá kell feküdnünk az emberhátrányos védekezésre…
Andrej Podkonicky: – Rosszul kezdtünk, az első fél óra az ellenfélé volt, csak utána kezdtünk kapura veszélyesen játszani és nyomás alá helyezni a Miskolcot, de sajnos ebből csak egy gólt tudtunk belőni. Csináltunk buta kiállításokat, de érdekes szezon elé nézünk, ha a játékvezetők mindent be fognak fújkálni…

A másik magyar érdekeltségű mérkőzésen
HK Nitra (Nyitra, szlovák)–MAC Újbuda 3–2
(1–1, 0–1, 2–0)

További eredmények: Michalovce–L. Mikulás 5–1, Detva–Trencín 1–2, Poprad–B. Bystrica 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik