Szlovénok elleni vereséggel kezdtünk Jesenicében

Vágólapra másolva!
2010.12.16. 21:33
null
Hetényi remek napot fogott ki – mégis kikapott a magyar válogatott (Fotó: NS-archív)
Címkék
A magyar jégkorong-válogatott 2–0-ra kikapott Szlovéniától a négycsapatos jesenicei torna első játéknapján.

Sohasem látott összeállításban korcsolyázott ki a házigazda szlovénok elleni mérkőzésre a magyar jégkorong-válogatott. A jesenicei tornára megfiatalított keretet hívott össze Ted Sator szövetségi kapitány, elsősorban a fiatalok bizonyíthatnak, hogy helyük van a tavaszi budapesti divízió 1-es világbajnoki csapatban.

A nyitányon a házigazdák ellen szoros meccset várt a szakmai stáb, s nem kellett csalódnia. Bár a szlovének lényegesen többet támadtak, válogatottunk Hetényi Zoltán kapussal az élen állta a sarat.

Mindössze egy gól esett az első két harmadban, az 5. percben Hocevar rakta a korongot a kapu elé, amelyet Golicic továbbított a gólvonalon túlra. Árulkodó volt a statisztika: a második harmad felénél a hazaiak már háromszor annyit lőttek kapura, mint a mieink.

Az már a második szünetben biztos volt, hogy nem ez a szlovén–magyar lesz az, amelyről évekig mesélnek majd a szurkolók. A lelkesedésre nem lehetett ugyan panasz, a játék színvonala alacsony volt.

A gól is hiányzott a játékból, igaz, komoly helyzet nélkül nehéz a kapuba találni. A végén Hetényit is lehozta Ted Sator a jégről, de létszámfölény ide vagy oda, a szlovének szereztek gólt Sivic révén.

A mieink holnap délután fél 4-től Ausztriával játsszák második mérkőzésüket.

„TÖBBET KELL FOGLALKONUNK A TÁMADÓJÁTÉKKAL”
 
   

 

JESENICEI JÉGKORONGTORNA 
1. FORDULÓ
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
Jesenice, 512 néző. V: Dremelj, Kamsek, Hribar, Strum (mind szlovén)
SZLOVÉNIA: Kristan – KUZNIK, Kranjc, D. Rodman, M. Rodman, Jeglic – Tavzelj, Robar, Razingar (1), Terglav (1), Sivic 1 – Kovacevic (1), Gregorc, Ropret, M. Hocevar (1), B. GOLICIC 1 – Pretnar, Svete, Brus, Sabolic, Zbontar. Szövetségi kapitány: Matjaz Kopitar
MAGYARORSZÁG: HETÉNYI Z. – Hegyi Á., Orbán, Sofron, Nagy G., Kovács Cs. – Szirányi, Pozsgai, Benk, Fekete D., Magosi – Hüffner, Maklári, Dubek, Galanisz, Azari – Svasznek, Láda B., Jánosi, Vaszjunyin, Kiss Á. . Szövetségi kapitány: Ted Sator
Kiállítások: 13 perc+végleges fegyelmi (M. Rodman), ill. 14+10 perc fegyelmi (Nagy G.)
További eredmény: Norvégia–Ausztria 5–2
MESTERMÉRLEG
Matjaz Kopitar: – Mindig nehéz a magyar válogatottal játszani, ez a csapat is kemény rivális volt. Ám azt érzékeltük, hogy jobban korcsolyázunk, és egyre jobban összeérnek a soraink.
Ted Sator: – A vereség ellenére elégedett vagyok a fiúkkal. Ez a szlovén válogatott erős csapat, de felvettük vele a versenyt, amiben persze segített, hogy sok EBEL-es játékosunk van. Nincs miért elkeserednünk, ez egy felkészülési mérkőzés volt, nem több.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik