Szélig: Becsülettel fejezzük be a vb-t!

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 23:41
null
Hári János repült, a mieink feljutási reményei azonban még nem szálltak el (Fotó: Szabó Miklós)
A divízió 1/A-s világbajnokságon házigazdaként szereplő magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz nem tesz szemrehányást a játékosainak az olaszoktól elszenvedett 2–1-es vereség miatt. Szélig Viktor elmondta, fontos, hogy becsülettel fejezzük be a vb-t, vagyis próbáljuk megverni a japánokat. A gólszerző Mihály Árpád szerint végigharcoltuk a mérkőzést, több helyzetünk volt, és a játékot is jobban kontrolláltuk. Benk András elmondta, az olasz válogatott profi csapat, reméli, hogy a kazahokra is rendesen felkészülnek.

Az NSO Tv-nek Énekes Lajos is értékelte az olaszok elleni csatát. A Volán másodedzője szerint benne volt a meccsben a magyar győzelem, a találkozó nagy részében fölényben játszottunk. A gond a kevés igazi gólszerzési lehetőség volt, mert az egyébként fáradtabbnak tűnő olaszok nagyon zártan védekeztek.

Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott a Sport Televízió mikrofonja előtt: keményen dolgozott a csapat, de ma este egy pici hiányzott a játékból a sikerhez.

„Először is gratulálni kell Olaszországnak, nagyon okosan, intelligensen védekezett – mondta a kanadai szakember. – Volt néhány helyzetünk, de a korongkihozatalban nem jól végeztük a dolgunkat, ez volt a különbség a két csapat között. Hogy mi lesz tovább? Ezt még nagyon nehéz megmondani, hiszen a kazah–olasz meccsen is múlik a sorsunk, de tudjuk, Japán legyőzésével elméletileg még lehet esélyünk. A szerencse? A szerencséért meg kell dolgozni. Mindkét csapat szerzett emberelőnyös gólt, ők azonban öt az öt ellen is, mi pedig nem. Ezzel együtt nem lehet szemrehányást tenni a fiúknak, nagyon keményen dolgoztak, de egy kevés ma hiányzott.”

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK

Magosi Bálint, a válogatott támadója: Nagyot küzdöttünk, de nem mozgattuk elég jól a korongot az utolsó harmadban, az emberhátrányok pedig megpecsételtek a sorsunkat. Kellemetlen ellenfelek voltak az olaszok, de minden csapat kellemetlen, mindnek megvan a maga stílusa, nem ezzel volt a gond. Japán ellen is ugyanúgy készülünk, ahogy eddig, aztán meglátjuk.


Vas János, a válogatott támadója:
Jó mérkőzést játszottunk az olaszok ellen, bírtuk a tempót, voltak helyzeteink. Döntő volt, hogy az emberelőnyös szituációkat nem használtuk ki megfelelően, ami a végén megbosszulta magát. Szomorúak vagyunk, de még nincs vége a világbajnokságnak, bízunk az olaszokban, s akkor még szép lehet a szombat este.


Sofron
István, a válogatott támadója: Néhány évvel ezelőtt szóba sem kerülhetett, hogy akár a kazahok, akár az olaszok ellen ilyen éles, szoros meccset játszunk, ami jelzi, hogy rengeteget fejlődött a magyar hoki. Ezen a meccsen is minden tőlünk telhetőt megtettünk, küzdöttünk, jól védekeztünk, ám a sportban benne van, hogy mindezek ellenére kikapsz.


Benk
András a válogatott támadója: Csalódottak vagyunk, mert mindenképpen nyerni szerettünk volna, de nem sikerült. Nagyon remélem, hogy az olaszok nem lesznek másnaposak. Az olasz válogatott profi, biztos vagyok abban, hogy öt győzelemmel szeretné zárni ezt a világbajnokságot, remélem mindent meg is tesznek ezért, és ha ez sikerül nekik, az nekünk is jó lehet. Nagy bízom abban, hogy szombaton kapunk még egy esélyt.

DIVÍZIÓ 1/A-S VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 1
2 (11, 00, 01)
A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSA
Papp László Sportaréna, 8600 néző. Vezette: Szidorenko (fehérorosz), St. Jacques (kanadai), Brown (amerikai), Waldejer (norvég)
MAGYARORSZÁG: Szuper – Sille, Szirányi B., Sofron, Bartalis, Ladányi – Vas M., Tokaji, Kovács Cs., Hári, Vas J. – Gőz, Horváth A., Mihály Á., Sikorcin, Benk – Pozsgai, Szélig, Magosi, Nagy K., Nagy G. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
OLASZORSZÁG: Dennis – Borgatello, Egger, Gander, Insam, Bernard – Sullivan, Johnson, Scandella, di Casmirro, Sirianni – Hofer, Helfer, Fontanive, Kostner, Iannone – Ambrosi, Marcheti, Felicetti, Rocco, Borrelli. Szövetségi kapitány: Tom Pokel
Gól: 2:46 Rocco (Borgatello – 0–1), 6:15 Mihály (Hári, Ladányi – ee., 1–1), 50:41 Iannone (Kostner, Fontanive – ee., 1–2),
Kiállítás: 12, ill. 14 perc
A NAP MÁSIK KÉT MÉRKŐZÉSÉN
JAPÁN–NAGY-BRITANNIA 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
KAZAHSZTÁN– DÉL-KOREA 4–2 (3–0, 1–0, 0–2)

AZ 5. FORDULÓ PROGRAMJA (április 20., szombat)
Nagy-Britannia–Dél-Korea 12.30
Olaszország–Kazahsztán 16 (tv: sport2)
Magyarország–Japán 19.30 (tv: sport2)
Az Olaszország–Kazahsztán és a Magyarország–Japán mérkőzésről a Nemzeti Sport Online-on élő, szöveges tudósítással jelentkezik.
AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 4 4 15–3 12 12
2. Kazahsztán 4 3 1 15–6 9 9
3. Magyarország 4 2 1 1 11–10 1 7
4. Japán 4 2 2 13–15 –2 6
5. Dél-Korea 4 1 3 12–18 –6 2
6. Nagy-Britannia 4 4 4–18 –14 0

ÍGY JUTHATUNK FEL

A mieink feljutási esélyeit rontja, hogy már nem csak a saját kezükben van a sorsuk, az olaszoknak mindenféleképp meg kell verniük a szombati zárónapon a kazahokat, ezt követően pedig nekünk muszáj lesz nyernünk Japán ellen.

Amennyiben az olaszok a rendes játékidőben legyőzik Kazahsztánt, akkor a magyar csapatnak egy hosszabbításban vagy szétlövésben kiharcolt győzelem is elég lenne a japánok ellen a feljutáshoz.

Ha az olaszok csak hosszabbításban vagy szétlövésben verik meg Kazahsztánt – azaz utóbbiak szereznek egy pontot –, akkor a mieinknek a rendes játékidőben kell nyerniük Japán ellen.

Az olaszok a mai győzelmükkel már biztosították helyüket a legjobbak között, a másik feljutó helyre már csak a kazah és a magyar válogatottnak van esélye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik