Sapa Fehérvár AV19 néven folytatja a Volán

Vágólapra másolva!
2009.08.17. 13:08
Címkék
Új névadó főszponzorra talált az eddig Alba Volán 19 néven szereplő magyar bajnok. A csapatot már az előző szezonban is szponzoráló nemzetközi alumíniumipari társaság, a Sapa jelentősen növeli támogatását, amelyért cserébe a névbe is bekerül, akárcsak a másik két főtámogató, az Alba Volán Zrt. és Székesfehérvár megyei jogú város, valamint a tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt ifjabb Ocskay Gábor által viselt mezszám. A csapat neve ezentúl tehát Sapa Fehérvár AV19.

Új főtámogatója van a fehérvári hokicsapatnak (Fotó: Mirkó István - archív)
Új főtámogatója van a fehérvári hokicsapatnak (Fotó: Mirkó István - archív)

Eddig két főtámogatója volt Székesfehérvár magyar bajnok jégkorongcsapatának, mostantól három van. Az Alba Volán Zrt. és Székesfehérvár megyei jogú város mellett immár a skandináv alumíniumipari vállalat, a Sapa is fő-, sőt névadószponzor. A pontos számok nem publikusak, de az igen, hogy az eddigi évi 10 millió forintos apanázsnál jóval több a hároméves szerződésben meghatározott alaptámogatás, amelyhez eredményektől függő prémiumok is társulnak.

A vágyott 320-330 millió forintos költségvetésnek így nagyjából a 15 százaléka hiányzik még, ami a kintlévőségekből, kisebb szponzoroktól és esetleges további nagyobbaktól még be is folyhat a szeptember 11-i idényrajtig.

A csapat Lengyelországban folytatja felkészülését: szerda délutántól többek között a Ferencváros társaságában nyolccsapatos torna résztvevője lesz. Nem utazik azonban Palkovics Krisztián és Vas Márton: mindkettőjük párja babát vár. Továbbra is a csapattal edz Vas János, akinek két ügynöke elsősorban külföldön keres klubot, de közben egyeztet idősebb Ocskay Gáborral is. Jarmo Tolvanen vezetőedző pedig a 2006-os világbajnok svéd centerrel, Mathias Johansonnal beszélget…

A hónap végén az EBEL-újonc Medvescak Zagreb látogat Fehérvárra, főpróbaként az ifjabb Ocskay Gábor-emléktorna következik a Graz 99ers, a Tilia Olimpija Ljubljana és a Vienna Capitals részvételével, amelyre a szeptember 1-jétől megvásárolható éves bérletek már érvényesek lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik