Kevin Primeau: A vezetőség csak az alkalomra várt

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2012.10.16. 11:09
null
Az edzőt meglepte a váltás, mert úgy érezte: a Volán kilábalt a hullámvölgyből (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Címkék
Vasárnap óta Kevin Primeau már nem a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának vezetőedzője, viszont a szövetséggel kötött szerződése tovább él. És ha rajta múlik, ki is tölti. Más kérdés, milyen lenne a tőle elvett játékosokkal dolgozni a válogatottnál...

 

PRIMEAU-VAL PÉNTEKEN EGYEZTET A SZÖVETSÉG
A szövetség vezérkara egyeztetett – előbb házon belül, aztán Kevin Primeau-val –, aminek az eredménye, hogy Kovács Csaba szakmai alelnök pénteken leül a válogatottnál az idény végéig élő szerződéssel rendelkező szakemberrel, hogy elemezzék a helyzetet, de – a szövetség közleményének szóhasználatával élve – „nincs szövetségi kapitányi kérdés".

– Pénteken még értékelte a Ljubljana elleni vereséget, aztán vasárnap este már nem volt a csapat edzője. Mi történt a kettő között?
– A vezetőség úgy határozott, hogy lecseréli az edzőket. Ennyit mondott nekem Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. Többet nem igazán. Volt még egy-két furcsa megjegyzése, például hogy a szombati tréning nem volt megfelelő intenzitású. Csakhogy a pénteki és vasárnapi mérkőzések közötti edzések sokszor opcionálisak, és teljesen más a céljuk, mint egy hétközinek – a lényeg a regeneráció, ezért a sebesség is más.

– Ez lett volna a fő indok?
– Ugyanolyan meglepett vagyok, mint bárki más. Nem igazán tudom, mi történhetett, hiszen a csapat jól hokizott mostanság. Salzburgban nyertünk, előtte a Villach ellen domináltunk a harmadik harmadban, csak kihúzták ikszre, és az Innsbruck ellen is győztünk. Tudom, mindenki gálára számított, és csak eggyel nyertünk, amiért sokat kritizáltak is minket, de meglett a két pont. Büszke vagyok az elvégzett munkámra, hiszen a klubtörténelem legjobb helyezését értük el az előző idényben. Most is kezdtünk belelendülni, az emberelőnyös és -hátrányos játékunk is javult, fórban például másodikak vagyunk a mezőnyben. Nem értem...

SZERDÁN KINEVEZHETIK AZ UTÓDOT
A Fehérvár szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor tárgyalt a leendő edzővel. Kevin Primeau délutánra volt hivatalos az irodába, az 59 éves cseh utódjelölt, Jan Neliba pedig már előző nap is a helyszínen járt, és szerda délután be is iktathatják, ha addig megtalálják angolul tudó segédedzőjét – nagyjából ennyi választja el a szerződéstől.

– Valami csak rosszul ment, ha leváltották.
– Tíz rossz percünk volt a Salzburg ellen. Ha így elvernek valakit, az mindig pánikreakciókat vált ki. Most is ez történt: hirtelen előkerült egy lista az állítólag rosszul menő dolgainkkal.

– Ezekről nem esett szó időközben?
– Nem, soha. A vezetőség csak az alkalomra várt. Mintha még mindig a tavaszi negyeddöntős kiesést cipelné, pedig a Salzburg is kizúgott az első körben. És elfelejti mindenki, hogy a középszakasz végét leszámítva a Ljubljana egész szezonban előttünk állt a táblázaton. Bizonyos szempontból rosszul jött, hogy annyira elvertük a negyeddöntő első két hazai meccsén.

– Nem érzi úgy, hogy a levegőben volt a kirúgása?
– Nem, soha. A vezetőség csak az alkalomra várt. Mintha a negyeddöntős kiesést cipelnénk még mindig.

AZ EBEL-KORSZAK FEHÉRVÁRI EDZŐVÁLTÁSAI
Dátum Leváltott edző Ideiglenes utód Végleges utód
2007. november 22. Jan Jasko Énekes Lajos Ted Sator
2009. március 3. Ted Sator Énekes Lajos Jarmo Tolvanen
2010. nyár Jarmo Tolvanen* Ulf Weinstock
2010. október 18. Ulf Weinstock Énekes Lajos Kevin Primeau
2012. október 14. Kevin Primeau Palkovics Krisztián, Sille Tamás Jan Neliba (?)
*Jarmo Tolvanen szerződése lejárt, nem hosszabbították meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik