nemzetisport.hu 2017.09.29 22:20 Frissítve: 2017.09.30 10:04

NS Hosszabbítás: tisztelgés a születésnapos hazai jégkorong előtt

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

 

A „szapporói hősök” (Fotó: MTI)

Kilencvenedik születésnapját ünnepli szeptember 30-án a Magyar Jégkorongszövetség, és a Papp László Budapest Sportarénában egész napos programsorozat keretében megmérkőznek „szapporói hőseink" a világverő Finnország öregfiúkcsapatával.

A Nemzeti Sport szombaton megjelenő Hosszabbítás-melléklete tematikus különszámot szentel a Magyar Jégkorongszövetség 90. születésnapjának, nyolc oldalon tiszteleg a hazai jégkorongsport előtt.

A különszámban olvashatnak arról, hogy...

...kiket hívtak meg az ünnepre az 1927-es legelső magyar jégkorong-válogatott tagjainak leszármazottai közül, kik lépnek jégre „szapporói hőseink" közül, kik alkotják a finn „arany oroszlánok" keretét, és összesen hány világbajnoki érmük van.

...hogyan pörgeti végig fejből a magyar jégkorongsport lexikonját a szövetségnél négy évvel idősebb, 94 éves legenda, a „magyar Mr. Hockey", Pásztor György.

...melyek voltak a 90 év mérföldkövei az egyklubos válogatottól a legújabb elit-világbajnokságig. Múltidézés sohasem hallott sztorikkal.

...szombaton bemutatkozik a magyar férfi felnőttválogatott új szövetségi kapitánya, a finn Jarmo Tolvanen is, és hogy miként alakul át a válogatott kerete, amelyben csupán Benk András maradt „szapporói hőseink" közül.

...miként alakult a magyar jégkorongozók útja a Városligeti Műjégpályától a Budapest Sportcsarnokig, illetve a Papp László Budapest Sportarénáig.

...miért él-hal a magyar hokikért Taróczy Balázs, Ferling Bernadett, Báder Márton, Szabó László, Gergely István és Zubai Szabolcs.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 22:11:17

Jégkorong JAKAB ÁRPÁD

Lassan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy világklasszis játékosokat neveljenek ki.

2017.11.10 11:17:00

Jégkorong KOHÁN GERGELY

Amíg a klubidény rövid időre megáll, a legjobb játékosok már fel is kerekednek.

2017.10.29 00:08:18

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A vetítés néhány képkockával kezdődne, negyven évvel ezelőtti felvételekkel az akkori fehérvári jégpályáról és környezetéről, a kietlen, sivár vidékről, ahol mindig fújt a szél, és bizony, aki nem itta meg a betétes teát, ráfagyott a földlelátóra.

2017.10.04 12:52:32

Jégkorong nemzetisport.hu

Triplázna a Penguins, Kína és Európa is kap hokimeccseket, az olimpia azonban háttérbe szorul.

2017.10.02 23:57:29

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Vlagyiszlav Tretyjakot nem izgatja, hogy az NHL-esek nem lesznek ott Pjongcsangban.