NS Hosszabbítás: tisztelgés a születésnapos hazai jégkorong előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 22:20
null
A „szapporói hősök” (Fotó: MTI)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

Kilencvenedik születésnapját ünnepli szeptember 30-án a Magyar Jégkorongszövetség, és a Papp László Budapest Sportarénában egész napos programsorozat keretében megmérkőznek „szapporói hőseink" a világverő Finnország öregfiúkcsapatával.

A Nemzeti Sport szombaton megjelenő Hosszabbítás-melléklete tematikus különszámot szentel a Magyar Jégkorongszövetség 90. születésnapjának, nyolc oldalon tiszteleg a hazai jégkorongsport előtt.

A különszámban olvashatnak arról, hogy...

...kiket hívtak meg az ünnepre az 1927-es legelső magyar jégkorong-válogatott tagjainak leszármazottai közül, kik lépnek jégre „szapporói hőseink" közül, kik alkotják a finn „arany oroszlánok" keretét, és összesen hány világbajnoki érmük van.

...hogyan pörgeti végig fejből a magyar jégkorongsport lexikonját a szövetségnél négy évvel idősebb, 94 éves legenda, a „magyar Mr. Hockey", Pásztor György.

...melyek voltak a 90 év mérföldkövei az egyklubos válogatottól a legújabb elit-világbajnokságig. Múltidézés sohasem hallott sztorikkal.

...szombaton bemutatkozik a magyar férfi felnőttválogatott új szövetségi kapitánya, a finn Jarmo Tolvanen is, és hogy miként alakul át a válogatott kerete, amelyben csupán Benk András maradt „szapporói hőseink" közül.

...miként alakult a magyar jégkorongozók útja a Városligeti Műjégpályától a Budapest Sportcsarnokig, illetve a Papp László Budapest Sportarénáig.

...miért él-hal a magyar hokikért Taróczy Balázs, Ferling Bernadett, Báder Márton, Szabó László, Gergely István és Zubai Szabolcs.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik