Női hoki-vb: Cortinánál fontos a mentális felkészülés – Gasparics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.13. 08:04
A magyar női jégkorong-válogatott 9–0-ra nyert az olaszok ellen a budapesti divízió 1/A-világbajnokságon, ezzel közel került az elitbe való feljutáshoz. A mérkőzés után Gasparics Fanni és Odnoga Lotti beszélt az NSO Tv-nek a találkozóról, Pat Cortináról, a magyar szurkolókról és a szlovákok ellen elvesztett pontok jelentőségéről. 



Gasparics Fanni
elmondta, Pat Cortina azzal kezdte a napot, hogy fejben rendbe tette a dolgokat. Tudatosította a lányokban, hogy az olaszok elleni meccs nem lesz könnyű, és ne gondoljanak rá úgy, hogy fél lábbal is nyerni tudnak.


Gasparics Fanni
elmondta, Pat Cortina azzal kezdte a napot, hogy fejben rendbe tette a dolgokat. Tudatosította a lányokban, hogy az olaszok elleni meccs nem lesz könnyű, és ne gondoljanak rá úgy, hogy fél lábbal is nyerni tudnak.

„Kemény edző, aki nagyon sok időt fordít a mentális felkészülésünkre. Arra, hogy a fókusz a helyén legyen, nehogy elterelje a figyelmünket a rivaldafény, a sok néző. Illetve ne tekintsünk túlságosan előre, mindig csak a következő lépésre koncentráljunk és a legmegfelelőbb módon hangolódjunk rá a mérkőzésekre.”

Szurkolásból nem volt hiány ezen a világbajnokságon, amiért nagyon hálásak a lányok, s mint Odnoga Lotti elmondta, nem is számítottak rá, hogy ennyien kilátogatnak a Vasas Jégcentrumba. A védő emellett kitért arra is, a szlovákoktól„kapott pofon” kellett ahhoz, hogy most az elitbe való feljutás küszöbén álljanak.

„Jó leckét kaptunk a szlovákoktól, és jobb, hogy nem a dánoktól vagy a norvégoktól. Ez így teljesen jól jött ki. De már lezártuk azt a találkozót, megyünk tovább, szombaton az osztrákokkal mérkőzünk.”

Miután az interjút még a dán–osztrák összecsapás előtt készítettük, a lányok arról is beszéltek, figyelik-e a találkozót, amelyen ha a skandinávok nyernek, a magyar válogatott az utolsó meccstől függetlenül eljutott volna az elit-vb-re. Az osztrákok azonban 8–3-as győzelmet arattak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELJUT, HA...
... nem szenved vereséget, vagy csak hosszabbításban kap ki Ausztriától
... a rendes játékidőben kikap Ausztriától, és Dánia legyőzi a norvégokat

JÉGKORONG
NŐI DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG
4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG
–OLASZORSZÁG 90 (3–0, 4–0, 2–0)
Káposztásmegyer. V:
Fialova (svájci), Dinant (belga), Hamicevics (fehérorosz)
MAGYARORSZÁG:
NÉMETH A. – Tóth E., Grkovic – Kreisz E., Kiss-Simon (1) – NÉMETH B. (1), ODNOGA L. (1) – RÓNAI 2 Jókai-Szilágyi K., Gowie, Jókai-Szilágyi Zs. – HORVÁTH T. 1 (1), GASPARICS 2 (3), NOOREN 2 (2) – Seregély 1, Dabasi 1, HUSZÁK (1) – Kiss A., PINTÉR L. (4), Pintér H. Szövetségi kapitány: Pat Cortina
OLASZORSZÁG: Mazzocchi (Biondi) – Galtieri, De Rocco – Mattivi, Stocker – Ricca, Orlandini – Da Rech, Niccolai – Saletta, De la Forest, Dalpra – Muraro, Campo Bagatin, Zandegiacomo – Caumo, Roccella, Abatangelo – Battisti, Carignani, Mair. Szövetségi kapitány: Marco Liberatore
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Kapura lövések: 42–13
MESTERMÉRLEG
Pat Cortina:
– Jól szerettünk volna kezdeni és sikerült is, hamar szereztünk két emberelőnyös találatot, 3–0 után pedig az olaszok kicsit feladták. Fontos, hogy egyszer sem adtunk esélyt a felzárkózásra: összpontosítottunk, odafigyeltünk. Két harmad alatt megszerzett hétgólos előny tudatában nehéz ugyanúgy koncentrálni, ám a lányok profi munkát végeztek, és nyilván örülök, hogy ennyiszer betaláltunk. A magas szintű hokihoz nemcsak a gólok kellenek, hanem a blokkok, a munka és főleg a hozzáállás. Szombaton teljesen másféle meccset játszunk, ha azt gondoljuk, az könnyű lesz, akkor bajban lehetünk.
Marco Liberatore: – Ilyesmi mérkőzésre számítottunk, nagy nyomás alatt voltunk, túl sok kiállítást szedtünk össze, amit az ellenfelünk kihasznált. A magyar csapat nagyon erős, szerintem a legerősebb ezen a világbajnokságon.

Dánia–Ausztria 3–8 (1–4, 1–4, 1–2)
Norvégia–Szlovákia 4–0
(2–0, 1–0, 1–0)

Szombat
12.30:
Szlovákia–Olaszország
16.00:Dánia–Norvégia
19.30:Magyarország–Ausztria(Tv:Duna World)

AZ ÁLLÁS

MGyHGy HV V LG–KG P
1.Magyarország
43

1

18–510
2. Norvégia 4
3
1 12–6 9
3.
Ausztria42
1
119–11
8
4.Dánia4
22
14–16 6
5. Szlovákia4
1 125–11 3
6. Olaszország 4
4
2–21 0
Pontegyenlőség esetén az egymás ellen szerzett pontok, majd a gólkülönbség, az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli második legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, végül a torna előtti kiemelés rangsorol.
Az első két helyezett jövőre az elit-világbajnokság mezőnyében, az utolsó helyezett a divízió 1/B-osztályban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik