Női hoki: két mesterhármassal magyar győzelem Ausztriában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 12:36
Vasárnap az osztrák Neuberg Highlanders vendégeként lépett pályára a Hokiklub Budapest EWHL-csapata: a lányok a papírformának megfelelően magabiztos, 9–1-es győzelmet arattak az osztrák osztrák női elit jégkorongligában.

A szombati győzelem után ismét nagyon lendületesen kezdtek a HKB játékosai, Esther Kantor góljával már a hatodik percben megszerezték a vezetést. Az 1–0-s állás egészen a harmad végéig változatlan maradt, ám a második játékrész huszonkettedik másodpercében Ungár Rebekának sikerült rögtön az első támadás során, Horváth Tiffany és Dabasi Réka asszisztjából gólt szereznie.A szombati győzelem után ismét nagyon lendületesen kezdtek a HKB játékosai, Esther Kantor góljával már a hatodik percben megszerezték a vezetést. Az 1–0-s állás egészen a harmad végéig változatlan maradt, ám a második játékrész huszonkettedik másodpercében Ungár Rebekának sikerült rögtön az első támadás során, Horváth Tiffany és Dabasi Réka asszisztjából gólt szereznie.

A második harmad második percében ismét Ungár Rebeka volt eredményes Holzer Bernadett és Dabasi Réka átadásából, így a budapestiek már 3–0-ra vezettek. A tempójukon így sem csökkentettek a magyar játékosok, fél perccel később Esther Kantor megszerezte második gólját.

A negyedig vendéggólt követően a Highlanders úgy tűnt, felszívja magát, és egy pontosan kijátszott akcióból szépített, ám a lendület nem tartott sokáig: húsz másodperccel a hazaiak gólja után jött is a válasz, Averi Nooren szerezte meg a Hokiklub Budapest ötödik gólját a második harmad végét jelző dudaszó előtt.

Az utolsó játékrész magabiztos, 5–1-es budapesti vezetéssel kezdődhetett. Averi Nooren korongszerzés után gyönyörű szólógóllal növelte a két csapat közötti különbséget, ezt követően Esther Kantor mesterhármassá kerekítette gyűjteményét.

Averi Nooren is csatlakozott csapattársához, a nyolcadik góllal neki is meglett a mesterhármas. Az 58. percben emberhátrányba került a Hokiklub Budapest, a négy az öt elleni szituáció ellenére a mégis újabb gólt szerzett – Pál Vanda átadásából Somogyi Vivien pattintotta be a korongot az osztrák kapuba, beállítva a 9–1-es végeredményt.

A bajnokság honlapja szerint a hét meccsnél tartó magyar csapat a tabella második helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik