NHL: ilyet még garantáltan nem látott, a gólszerző a kispadon ült

Vágólapra másolva!
2017.02.10. 09:19
Könnyen lehet, az észak-amerikai profi jégkorongliga legfurcsább gólja született meg a 3–2-re végződő Ottawa Senators–Dallas Stars meccsen. Jirí Hudler ugyanis a saját kapujába ütötte a korongot, de mivel az NHL-ben nincs öngól, egészen bizarr sztori kerekedett az esetből…

Az első harmad utolsó két percében az Ottawa 1–0-ra vezetett a Dallas ellen, amikor az utóbbinál egy késleltetett kiállítás miatt lehozták a kapust.

Igen ám, de Jirí Hudler ezt nem vette észre, így rövid passzolgatás után hátratette a korongot. Csak hát kapus hiányában ez felért egy öngóllal.


A sztori azonban csak ezután lett igazán bizarr, ugyanis az NHL-ben nincs öngól, a találatot mindig annak adják, aki az ellenféltől legutoljára hozzáér a koronghoz.

Ez pedig a Senators hokisa, Chris Kelly volt, aki eddigre már elment cserére, és épp a kispadon ült... Így egy olyan játékos ünnepelhette a gólt, aki nem is volt a jégen.

„Hogy én milyen hatékony vagyok… Lövés nélkül is tudok gólt szerezni! Őszintén megmondom, fogalmam sem volt, mi történik” – mondta a „gólszerző”.

A sors különös kegyetlensége, hogy a Stars végül 3–2-es vereséget szenvedett, vagyis ha nincs ez a gól…

A ligaelső Washington Capitals sorozatban az ötödik mérkőzését is megnyerte, a 6–3-as sikert a keleti utolsó Detroit Red Wings kárára könyvelték el a fővárosiak péntekre virradóra. T. J. Oshie két góllal, Nicklas Bäckström három ponttal járult hozzá a Washington egyhuzamban 11. hazai győzelméhez.

A keleti tabella negyedik helyén nyomuló New York Rangers is jó szériát épít; J. T. Miller két gólt szerzett, Kevin Hayes három asszisztot könyvelt el a Nashville ellen, és ez volt a csapat negyedik diadala zsinórban.

Bruce Cassidy megnyerte az első meccsét a Boston vezetőedzőjeként, Patrice Bergeron egy találattal és három assziszttal járult hozzá a San Jose felülmúlásához.

Sidney Crosby nem szerzett pontot, kettő továbbra is hiányzik neki az ezerhez, Patric Hörnqvist viszont kétszer is a kapuba talált, így nem maradt el a Pittsburgh győzelme a Colorado otthonában.

Corey Perry két gólt ütött, az Anaheim ezzel három vereség után győzött, és négy kudarc után nyert a Montreal is, méghozzá főként a két-két gólt és asszisztot összehozó Max Paciorettynek köszönhetően – ő készítette elő Alex Galchenyuk győztes gólját is a hosszabbításban.

Jeff Carter két góllal és két assziszttal vezette sikerre a Los Angelest.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–San Jose Sharks 6–3
Buffalo Sabres–Anaheim Ducks 2–5
Columbus Blue Jackets–Vancouver Canucks 0–3
New York Rangers–Nashville Predators 4–3
Philadelphia Flyers–New York Islanders 1–3
Washington Capitals–Detroit Red Wings 6–3
Florida Panthers–Los Angeles Kings 3–6
Ottawa Senators–Dallas Stars 3–2
Toronto Maple Leafs–St. Louis Blues 1–2 – h. u.
Arizona Coyotes–Montreal Canadiens 4–5 – h. u.
Colorado Avalanche–Pittsburgh Penguins 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik