Négy perc játék, tömegbunyó, 691 perc kiállítás

Vágólapra másolva!
2010.01.10. 11:09
null
A bírók nem tudták megnyugtatni a játékosokat (Fotó: khl.ru)
Címkék
Hatalmas tömegverekedés tört ki szombat este a Vityaz Csehov–Avangard Omszk mérkőzésen az oroszországi központú Kontinentális Jégkorongligában (KHL), a játékvezetők 691 perc kiállítást osztottak ki, így mindössze négy percre került sor a találkozóból, mivel nem maradt elég játékos a folytatáshoz.

A jégkorongban gyakori a verekedés, de ami a Vityaz Csehov–Avangard Omszk összecsapáson történt, az nem túl gyakran fordul elő. Mindössze 3:59 perc telt el a mérkőzésből, amikor a kanadai Brandon Sugden összebalhézott az omszki Alekszandr Szvitovval.

A játékvezetőknek nem kis munkájukba került a hokisok szétválasztása, főleg hogy közben többen is egymásnak feszültek. Végül 11 játékost kellett kiállítani, hatot a Vityazból, ötöt az Avangardból.

A „kikényszerített béke" azonban nem tartott túl sokáig: a két együttes mindössze három másodpercig bírta verekedés nélkül, amikor ismét kitört a tömegbunyó. Ezt a nem éppen sportszerű stílusáról ismert (43 meccsen 511 büntetéspercet szedett össze), amúgy szintén kanadai Darcy Verot robbantotta ki, aki az Omszk finn védőjét, Lasse Kukkonent vette célba a koronggal.

A második verekedés talán még az elsőt is felülmúlta, még a békés természetűként számon tartott Jaromír Jágr is beszállt a csetepatéba. Az eredmény: még 19 hokist küldtek le a jégről a játékvezetők, így összesen már 691 perc kiállításnál tartottak.

A további balhénak csak az szabott gátat, hogy a KHL szabályai szerint egy csapatnak legalább három plusz egy embert kell felsorakoztatnia, de erre a kiállítások után egyik fél sem volt képes, így a bírók négy perc játék után félbeszakították a mérkőzést.

Mindenesetre az ügynek ezzel nincs vége, a KHL fegyelmi bizottsága ugyanis szigorú büntetéseket helyezett kilátásba.

KIROBBANT A TÖMEGBUNYÓ
 
 HÁROM MÁSODPERC UTÁN FOLYTATÓDOTT A VEREKEDÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik