Mol Liga: söpréssel védte meg címét a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 20:09
null
A seprű is előkerült a miskolci aranycsapat fotózásakor (Fotó: Koncz György)
A DVTK Jegesmedvék 5–2-re győzött a MAC otthonában a jégkorong Mol Liga döntőjének negyedik mérkőzésén, így söpréssel nyerte meg a finálét és védte meg a címét.

 

A miskolciak nem vették le a gázpedálról a lábukat, már az első harmad után 3–0-ra vezettek Somogyi Balázs, Pavuk Attila és Jon Booras góljával.

KÜLÖNDÍJAK
A legjobb kapus: Vay Ádám (Debreceni HK)
A legjobb bekk: Kalvin Sagert (kanadai, DVTK Jegesmedvék)
A legjobb csatár: Chris Bodo (Fehérvár AV19)
A legeredményesebb játékos: Ian McDonald (kanadai, MAC Budapest)
A legértékesebb játékos (MVP): Jon Booras (amerikai, DVTK Jegesmedvék)

A sérülésektől sújtott MAC szerdán kétgólos hátrányból egyenlíteni tudott, ezúttal azonban erre nem adott esélyt a DVTK. A második játékrészben újabb két gólt lőttek a vendégek, igaz, Hajós Roland és Somogyi találatára Silló Arnold és Niko Saarenpää azonnal válaszolt, így „csak” annyit változott a helyzet, hogy a fővárosiaknak húsz percük maradt hátrányuk ledolgozására.

Ehhez három gólra lett volna szükségük, ám egyet sem szereztek, az eredmény nem változott, 5–2-re nyert a DVTK Jegesmedvék, amely tavaly és idén sem veszített mérkőzést a rájátszásban.

A miskolci csapat másodszor nyerte meg a Mol Ligát, egyben a magyar bajnokság első osztályát.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
MAC BUDAPEST–DVTK JEGESMEDVÉK 2–5 (0–3, 2–2, 0–0)
Tüskecsarnok, 1920
néző. V: Kincses, Warschaw (amerikai), Muzsik, Váczi
MAC: Bálizs – Olson, Tokaji, Saarenpää 1 (1), Hayes, Silló 1 (1) – Quinn, Stipsicz, Terbócs, Nagy K., Németh A. – Pozsgai, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Szappanos – Egyed, Schmál, Németh Á. Edző: Majoross Gergely
DVTK: Gyenes – Dudas, Sagert, Hajós 1 (3), Booras 1 (2), Somogyi 2 – Smith (1), Clarke, Cseter, Tóth A., Dansereau – Láda B., Vojtkó (1), Pavuk 1, Galanisz (1), Miskolczi – Fekti Á. Ritó, Popovics. Edző: Jason Morgan
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a DVTK Jegesmedvék javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Nem elbuktuk a döntőt, hanem megszereztük a második helyet. A végére szépen elfogytunk, de helytállt mindenki. Évtizedeket pótoltunk be néhány hónap alatt, remélem, ugyanilyen lépésekkel haladunk tovább előre. Pár nap pihenőt most hagyunk a srácoknak, hogy elengedjék a bajnokságot, aztán készülünk a Magyar Kupára.
Jason Morgan: – Elképesztő idény ez az edzőváltással és mindennel, amin keresztülmentünk. A srácok nagyon keményen dolgoztak, a végén pedig nagyon összeszedettek voltunk. Nem lehet elvárni, hogy az elődöntőben és a döntőben is söpréssel nyerjünk, de szenzációsak voltunk, főleg, amikor a döntő második mérkőzésén mínusz háromról is visszajöttünk, minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Az összes sorozatra úgy készülünk, hogy meg akarjuk nyerni, úgyhogy most kicsit pihenünk, aztán felkészülünk a Magyar Kupára, mert azt is szeretnénk begyűjteni.

A VÉGEREDMÉNY
1. (egyben magyar bajnok) DVTK Jegesmedvék
(Adorján Attila, Albert Tibor, Jason Booras, Garrett Clarke, Justin Cseter, Keegan Dansereau, Jesse Dudas, Fekti Ádám, Galanisz Nikandrosz, Gőz Balázs, Mark Guggenberger, Gyenes Dávid, Győrfy Tihamér, Hajós Roland, Kiss Bence, Laczkó Ákos, Láda Balázs, Jarkko Leppänen, Miskolczi Márk, Pavuk Attila, Popovics Patrik, Ritó László, Kalvin Sagert, Brad Smith, Somogyi Balázs, Szeszák Martin, Szilágyi Levente, Tóth Adrián, Vojtkó Mátyás; edző: Jason Morgan)
2. MAC Budapest
3. Fehérvár AV19
4. Debreceni HK
5. Újpest
6. Ferencváros Bp. ESMTK
7. SC Csíkszereda (romániai)
8. Dunaújvárosi Acélbikák
9. Corona Brasov (romániai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik