Mol Liga: egy sikerre a döntőtől az érsekújvári és a brassói csapat

Vágólapra másolva!
2014.03.02. 18:01
null
Láda Balázsék fájó vereséget szenvedtek (Fotó: Jezoviczki Máté)
A Mikron Nové Zámky jégkorongcsapata hosszabbítás után 3–2-re nyert a Miskolci Jegesmedvék otthonában a Mol Liga elődöntőjének 3. mérkőzésén, így 2–1-re vezet a párharcban, azaz már csak egy sikerre van a finálétól.

 

Matthew Boyle góljával a 7. percben a miskolciak szerezték meg a vezetést, és több nagy lehetőségük is volt arra, hogy megduplázzák előnyüket. Ehelyett a 15. percben a vendégek találtak be, így 1–1-gyel tértek pihenőre a felek.

A második harmad nem hozott gólt, a harmadik elején viszont Roczanov Dezső eredményes volt, ezzel újra a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez. Az érsekújváriak azonban másodszor is egyenlítettek, a hosszabbításból pedig három perc sem telt el, amikor a győztes gólt is megszerezték.

A szlovákiai csapat visszavette tehát a pályaelőnyt, a Miskolcnak hétfőn – szintén hazai pályán – az életben maradásért kell küzdenie.

Az esti mérkőzés sokkal simábbnak indult, ám szintén hosszabbításba torkollt. A 28. perc elején Azari Zsolt, Peterdi Imre és Gröschl Tamás góljával már 3–0-ra vezetett a Dunaújváros Brassóban, a hazaiak azonban még a 30. percben szépítettek, majd parádés harmadik harmadot produkálva 4–3-ra fordítottak.

Kevesebb mint két perc volt hátra ekkor a játékrészből, a Dab.Doclernek azonban sikerült mentenie a menthetőt, a kapust lehozva egyenlített, mégpedig Henrich Jaborník révén, 59:16-nál.

A hosszabbítást tehát kiharcolta a dunaújvárosi gárda, ám a vereséget nem tudta elkerülni, a 71. percben ugyanis Ivan Dornic bevette Peter Sevela kapuját, ezzel 5–4-re a Corona Brasov nyert, hétfő este pedig hazai jégen lezárhatja a párharcot.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–MIKRON NOVÉ ZÁMKY (szlovák) 2–3 (1–1, 0–0, 1–1, 0–1) – h. u.
Miskolc, 950
néző. V: Halassy, Haszonits, Soós D., Vas
MISKOLC: GYENES – Boyle 1, De Bruyn, Faith, Dubek, Knox – Budai R., Durco, FLISZÁR (2), MISKOLCZI (2), Roczanov 1 – Hegyi Á., Láda B., Rafaj, Popovics, Hajós – Tóth A., Ritó. Edző: Bob Dever
NOVÉ ZÁMKY: CHOVAN – Kowalczyk, Hrudik, Frolik, O. STEFANKA (2), Podstavek – Kames, Baron, Caladi (1), Weissmann 1, Dubec (1) – Siska (1), SUCHARDA 1, Ruzicka, Polcik, Uhnák (1) – Král, PAVESIC 1, Korytko. Edző: Robert Spisák
Kiállítások: 10, ill. 18 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Nové Zámky javára.
MESTERMÉRLEG
Bob Dever:
– Teljesen egyforma képességű csapatok vívtak jó mérkőzést. Sajnos nem volt szerencsénk, így számunkra nincs más választás, hétfőn este győznünk kell a döntőbe jutási esélyeink életben tartása érdekében.
Robert Spisák: – Harcos meccset játszottunk, az elején sokat hibáztunk. A legnehezebb pillanatokon kapusunk segített át bennünket. Nagyon készülünk a hétfő esti derbire, szeretnénk ismét győzni.

CORONA 2010 BRASOV (romániai)–DAB.DOCLER 5–4 (0–2, 1–1, 3–1, 1–0) – h. u.
Brassó. V:
Csomortáni, Gergely L., Sikó, Máthé (mind romániai)
BRASOV: Polc – Wehrs (2), Nagy Cs., Molnár Zsolt (1), Gliga 1, Dornic 1 (1) – Mastaleriu, Hietamäki (2), Zsók 1 (1), Virág Csanád (1), Saluga 2 – Piszarenko, János, Péter R., Petres, Imecs – Bálint Zs., Márton, Oprea, Antal Zs. Edző: Kari Rauhanen
DAB: Sevela – Lindgren, Huba, Szappanos, Ladányi (1), Kiss Á. – Nagy R., Gröschl 1, Azari 1, Galanisz 1 (2), Peterdi 1 – Jaborník 1, Erdélyi T., Somogyi, Pavuk, Contois (1) – Hruby G., Szabados, Papp V. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a DAB javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik