Mol Liga: a újpesti csoda elmaradt, de az első pont megvan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 21:26
A jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján megszerezte első pontját az Újpest, de a ráadásban a Miskolc nyert, négy gólt ütve diadalmaskodott a címvédő Dab.Docler és a Csíkszereda.

A miskolciak ráadásban győzték le az újpestieket (Fotó: Jezoviczki Máté)
A miskolciak ráadásban győzték le az újpestieket (Fotó: Jezoviczki Máté)
A miskolciak ráadásban győzték le az újpestieket (Fotó: Jezoviczki Máté)
A miskolciak ráadásban győzték le az újpestieket (Fotó: Jezoviczki Máté)
A miskolciak ráadásban győzték le az újpestieket (Fotó: Jezoviczki Máté)


A fordulót csak kevesebb szerzett gólja miatt nem első helyen kezdő, de a címvédő Dab-nál egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Nové Zámky Csíkszeredába látogatott, sok köszönet azonban nem volt benne.

A gól nélküli nyitó harmad után Mihály Ede találatával megszerezte a vezetést a Csíkszereda, amely a 48. percben tovább növelte az előnyét, miután Becze Tihamér is eredményes volt. A vendégek sorsa az 57. és az 58. perc között dőlt el, előbb Farkas Tamás, majd Bíró Tamás volt eredményes, az érsekújváriak erejéből pedig csak a szépítésre futotta az utolsó percben Marek Dubec révén (4–1).

A hétfőn a Corona Brasovot legyőző Ferencváros a dunaújvárosiak ellen már nem tudta megismételni előző fordulóbeli bravúrját. Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, a ferencvárosiak egyenlítő gólja azonban végképp felébresztette a dunaújvárosiakat – Somogyi Balázs góljára Antti Ojanen még felelt –, akiknek koncentráltsága az előny gyors visszaszerzését eredményezte: az 1–1 csak másfél percig élt, miután Henrich Jabornik is betalált (1–2). Egy ideig állta a versenyt a kapura kevés veszélyt jelentő házigazda, majd előbb játékban, utóbb erőnlétben is az Acélbikák kerekedtek felül. A második játékrészben Somogyi majd Ladányi Balázs még tovább növelte a vendégek előnyét. A hajrában nagy rohamra indult a zöld-fehér együttes, de csak a háromgólos különbséget tudta csökkenteni eggyel - Horváth Dávid talált be -, bár egy emberhátrány is akadályozta őket a még huszárosabb hajrában (2–4).

A játéknap legsimább mérkőzésének az Újpest miskolci vendégjátéka tűnt, tekintve, hogy a lila-fehérek még pontot sem szereztek a bajnokságban, és ellentétes pályaválasztással 6–0-ra nyertek a Jegesmedvék.

Ez persze cseppet sem érdekelte a vendégeket, akik a gólt nem hozó első harmad után a második végén, a 37. percben Németh Péter révén megszerezték a vezetést (0–1)!

A házigazda a 44. minutumban Juraj Faith góljával kiegyenlített, újabb találatra azonban már egyik fél erejéből sem futotta, így jöhetett a hosszabbítás. Amikor már úgy tűnt, hogy szétlövésben dől el a találkozó, jött Jordan Knox, és a 65. percben megszerezte a miskolci győztes gólt, így az újpestiek csak az első megszerzett pontjuknak örülhetnek (2–1).

JÉGKORONG MOL LIGA
Miskolci Jegesmedvék–Újpest 2–1
(0–0, 0–1, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után

Miskolc, 600 néző. V: Haszonits, Gangel, Bedő, Soltész
MISKOLC:
Duschek – Láda B., DeBruyn, FAITH 1, Metcalfe, KNOX 1 (1) – Vojtkó, Boyle (1), Tóth A., Dubek, Hajós – Orosz, Hegyi Á., Miskolczi, Rafaj, Ritó – Budai R., Popovics, Szilágyi, Szeszák, Fliszár. Edző: Travis Young
ÚJPEST: PLESZKÁN – Zalavári, MAKLÁRI (1), NÉMETH P. 1, Virág Csaba, Reiter – Bereczki, Horváth A., Papp Cs., Farkas L., Ódry – Kuusk, Vecaj, Pichler, Fekti Á., Sweeney – Dömötör, Dorner, Jankovics. Edző: Fekti Bálint
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Travis Young: – Jól játszottunk, rengeteg helyzetünk volt, de Pleszkán fenomenálisan védett. Az idő előrehaladtával egyre jobban „görcsöltünk", de a végén csak sikerült nyernünk.
Fekti Bálint: – A sok sérült miatt a mérkőzés elején nem találtuk a ritmust, a második harmadtól kezdtük azt játszani, amit tudunk. A sors iróniája, hogy a végén nem nyertünk.

HSC Csíkszereda–HC Nové Zámky 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)

Csíkszereda, 1100 néző. V: Juhász, Iliescu (román), Kis-Király, Mayer
CSÍKSZEREDA:
KOZUCH – Hurby, Góga, Becze T. , Molnár Zs., Novák (1) – Kósa (1), Papp Sz., Molnár Z., Szőcs (1), Bíró T. 1 – Bors, Flinta, MIHÁLY E. 1 (1), MOLDOVÁN (2), FARKAS T. 1 (1) – Adorján, Salló, Hildebrand, Péter L., Bíró O. Edző: Gál Sándor
NOVÉ ZÁMKY: Chovan – Kowalczyk, Siska, Podstavek (1), Nagy G. (1), Dubec 1 – Baron, Hrudík, Korytko, Uram, Weissmann – Zajac, Pavesic, Ruzicka, M. Stefanka, Caládi – Král, O. Stefanka. Edző: Ladislav Lubina
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Gál Sándor: – Féltem, hogy a Dunaújvárosban kapott pofon után nem tudunk talpra állni, de a fiúk bizonyították, hogy óriási tartás van bennük. Nagyon akartunk, nagyon küzdöttünk, és meglett az eredménye. A győzelem, remélem, nemcsak egyszeri eset. A négysoros játék az esélyünk, hosszú a szezon.
Ladislav Lubina: – Nagyon rosszul játszottunk. Sajnos nem tudtunk kellőképpen felpörögni a hosszas utazás után, nem is tudtuk kipihenni magunkat. Ez jó lecke volt számunkra, legközelebb korábban jövünk. A legnagyobb különbség a korcsolyázásban volt, ebben nem tudtuk felvenni a ritmust. Ennek ellenére úgy érzem, hogy volt esélyünk a fordításra, de nem éltünk a lehetőségekkel.

Ferencváros ESMTK–Dab.Docler 2–4 (1–2, 0–2, 1–0)

Pesterzsébet, 400 néző. V: Németh M., Kincses, Soós, Abony
FERENCVÁROS:
MeravyLencsés, Eriksson, Berta, Borbás, Fodor Cs.Géczi, Lindquist (1), Pál Z., Potila, Kiss G.Wéber, Mestyán, OJANEN 1 (1), Sijka (1), Vaszjunyin (1)Lévai, Dancsfalvi, Hegyi D., Horváth D. 1, Nagy L. Edző: Dobos Tamás
DAB.DOCLER:
SEVELA – Lindgren, Hüffner (2), SOMOGYI 2, Galanisz (1), Pavuk (1) – Huba (1), Jaborník 1, PETERDI, GRÖSCHL (1), LADÁNYI 1 (1) – Erdélyi T., Nagy R., Azari, Hurtaj, Kiss Á. – Tőkési, Szabados, Léránt, Virág T. Edző: Stephan Lundh
Kiállítások:
10 perc+10 perc fegyelmi (Ojanen), ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Dobos Tamás: – A második harmadban elaludtunk és nem használtuk ki az emberelőnyeinket sem. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet.
Stephan Lundh: – A Fradi mindig kemény ellenfél, most is az volt. Az első harmadban jól játszottunk, a másodikban még inkább, a harmadikban viszont lelassultunk és pontatlanná váltunk. Sevela kiválóan védett.

AZ ALAPSZAKASZ ÁLLÁSA
1. DAB742128–1416
2. M. Nové Zámky641123–1513
3. C. Brasov63220–1611
4. Miskolc622220–1510
5. Csíkszereda7211323–279
6. Ferencváros6111319–236
7. Újpest6157–291

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik