nemzetisport.hu 2016.03.16 21:17 Frissítve: 2016.03.16 23:13

Mol Liga: a DVTK egy lépésre a címvédéstől

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata 3–2-re győzött a MAC otthonában a Mol Liga döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3–0-ra vezet a párharcban, és már csak egy sikerre van a címvédéstől.

Megint a diósgyőriek örülhettek (Fotó: Móricz-Sabján Simon)

 

A DVTK úgy várta 2–0-s előnnyel a döntő harmadik mérkőzését, hogy a második találkozón hazai pályán 0–3-ról fordított.

Ezúttal hasonló volt a forgatókönyv, a vendégcsapat ( amely most a DVTK volt) 2–0-ra vezetett az első harmad után – Galanisz Nikandrosz és Tóth Adrián bő másfél percen belül volt eredményes, egyaránt azonos létszámnál –, de a hazaiak megint felálltak. A második játékrészben előbb Jeffrey Hayes szépített, majd Drew Olson megszerezte a sérülésekkel sújtott MAC egyenlítő gólját.

A fordítás azonban most elmaradt, a 48. percben Jon Booras találatával a DVTK másodszor is megszerezte a vezetést, és ezzel meg is nyerte az összecsapást. A miskolci csapat csütörtökön, a finálé negyedik mérkőzésén le is zárhatja a párharcot.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MAC BUDAPEST–DVTK-JEGESMEDVÉK 2–3 (0–2, 2–0, 0–1)
Tüskecsarnok, 1650
néző. V: Kincses, Warschaw (amerikai), Muzsik, Soós
MAC: Bálizs – Tokaji (1), Olson 1, McDonald, Hayes 1, Saarenpää (1) – Quinn, Stipsicz, Terbócs, Nagy K., Németh A. (1) – Pozsgai, Mestyán, Tóth R., Roczanov, Szappanos – Silló, Schmál, Egyed, Németh Á. Edző: Majoross Gergely
DVTK: Gyenes – Leppänen, Sagert (1), Láda B., Booras 1, Somogyi (1) – Smith, Clarke, Dansereau (1), Tóth A. 1, Cseter – Vojtkó, Gőz, Hajós (1), Galanisz 1, Miskolczi (1) – Fekti Á., Ritó, Popovics. Edző: Jason Morgan
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Meg kell értenünk, hogy vagy hatvan percig hozzuk a maximumot, vagy nem leszünk elegek sajnos. Nem vagyunk annyira jók, hogy megengedhessünk egy-egy rossz periódust, amely ezúttal konkrétan egyharmadnyi volt. Egyre több a hiányzónk, akiket nem tudunk pótolni, és amikor az ellenfél feljebb kapcsolt, mi nem tudtunk. Igazolni nem tudunk, legfeljebb a juniorból hozhatunk fel játékost, az elsődleges cél, hogy ne adjuk könnyen a bőrünket csütörtökön sem. Nem adjuk fel, láttunk sok olyat a történelemben, hogy csapatok ilyen mélységből is nyertek. Ha összeszedjük magunkat fizikailag, lesz még esélyünk.
Jason Morgan: – Úgy kezdtünk, ahogy akartunk, de a második harmadban levettük a lábunkat a gázpedálról, hokiban pedig eltűnhet a kétgólos előny is. Viszont sok az ügyes játékosunk, mély a keretünk, és ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor megvan az eredménye. Az ellenfélnek vannak sérültjei, de ilyen a hoki, ilyen a rájátszás. Bármikor kész vagyok ünnepelni, de előtte még van dolgunk...

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 22:11:17

Jégkorong JAKAB ÁRPÁD

Lassan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy világklasszis játékosokat neveljenek ki.

2017.11.10 11:17:00

Jégkorong KOHÁN GERGELY

Amíg a klubidény rövid időre megáll, a legjobb játékosok már fel is kerekednek.

2017.10.29 00:08:18

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A vetítés néhány képkockával kezdődne, negyven évvel ezelőtti felvételekkel az akkori fehérvári jégpályáról és környezetéről, a kietlen, sivár vidékről, ahol mindig fújt a szél, és bizony, aki nem itta meg a betétes teát, ráfagyott a földlelátóra.

2017.10.04 12:52:32

Jégkorong nemzetisport.hu

Triplázna a Penguins, Kína és Európa is kap hokimeccseket, az olimpia azonban háttérbe szorul.

2017.10.02 23:57:29

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Vlagyiszlav Tretyjakot nem izgatja, hogy az NHL-esek nem lesznek ott Pjongcsangban.