Mol Liga: a DVTK 0–2-ről nyert Újpesten; élnek a DHK reményei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.06. 21:09
null
A korong nem, csak Pavuk Attila került a kapuba, a DVTK-nak azonban megítélték a gólt (Fotó: Veres Viktor)
A jégkorong Mol Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén a DVTK kétgólos hátrányból felállva 5–2-re győzött Újpesten, ezzel már 3–1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A Debrecen hazai közönség előtt 4–2-re megverte a MAC Budapestet, így elkerülte a söprést, és 3–1-re szépített.


ÚJPEST–DVTK

Az Újpest nagyszerűen kezdte a meccset, hiszen alig több mint öt perc után már két góllal vezetett, ám a DVTK még az első harmadban szépített. A második játékrész első felében a vendégek 33 másodperc leforgása alatt megfordították a meccset, ezek után pedig már a lila-fehéreknek kellett rohanniuk – pontosabban korcsolyázniuk – az eredmény után.

A harmadik harmadban a miskolci együttes Magosi Bálint révén negyedszer is bevette az újpestiek kapuját, s bár újabb gól már nem esett, az eredmény még egyszer módosult. Az utolsó percekben ugyanis az üres kapura törő diósgyőri játékost a botjával kigáncsolta az Újpest védője, így a korong hiába csúszott mellé, a szabályok értelmében a játékvezető gólt ítélt.

A DVTK 5–2-re megnyerte a meccset, ezzel már 3–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

DEBRECEN–MAC BUDAPEST

A gól nélküli első harmad után a DHK került előnybe, majd a fővárosiak Jon Booras duplájával fordítottak. A MAC 2–1-es vezetésénél több mint kilenc percig úgy tűnt, hogy nem lesz ötödik meccs, és a budapesti együttes söpréssel kiejti a debrecenieket, az utolsó játékrészben azonban megváltozott a játék képe, a két gólt szerző Jesse Schultz vezérletével fordítottak a házigazdák, akik így életben tartották továbbjutási esélyeiket.

Ahogy a DVTK, úgy a MAC is 3–1-re vezet összesítésben, de míg a diósgyőriek elégedetten térhetnek haza Újpestről, addig a fővárosiak valószínűleg csalódottan Debrecenből.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK

UTE–DVTK 2–5 (2–1, 0–2, 0–2)
Megyeri út, 650
néző. V: Kincses, Babics, Muzsik, Kis-Király
ÚJPEST: Sila – Kiss T., Dósa – Hegyi Á., Pokorny – Nagy R., Kovács A. – Hebar, Benk, Ropret – TÓTH G. (1), Nemes (1), Pápa 1 – Csányi, FROLIK 1, Sikorcin – Gröschl, Turbucz, Dömötör. Edző: Szilassy Zoltán
DIÓSGYŐR: ADORJÁN – Vojtko, Gőz – LÁDA B., Leppanen – Joe, Touminen – Laczkó, Szopos – Miskolczi, Hajós, Tóth A. – Pavuk 1, GALANISZ 1 (1), MAGOSI 1 (1) – Sakaris (2) Johnston 1, TOULMIN 1 (2) – Sági, Popovics, Albert. Edző: Doug Bradley
Kiállítások: 16 perc, ill. 10 perc
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a DVTK javára.
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Ha 2–0-nál belőjük a helyzeteinket és négy-ötgólos vezetéssel megyünk a szünetre, az sem lett volna irreális. Ahelyett, hogy „mocskosan", keményen folytattuk volna, kijöttünk nőiesen, elkezdtünk keresztbe hokizni, nem ütköztünk, aminek meglett az eredménye, megbüntetette az ellenfél. Komoly kérdőjeleim vannak a kiállításokat illetően, mert könnyen fújkáltak: vagy engedjünk el mindent, vagy egyformán ne! Amíg van sanszunk, menni fogunk előre, volt már olyan a történelemben, hogy 1–3-ról fordítottak meg párharcot. Most csak egy meccsre kell gondolnunk, a következőre, ami élet-halál kérdése lesz. Legközelebb azt kell játszanunk hatvan percig, amit most húszig.
Doug Bradley: – Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, hogy az Újpest nagyot küzd majd. Az összeszedettség volt a fő erősségünk, nem sok időt töltöttünk a büntetőpadon. Azt persze szeretnénk, ha jobban működnének a fórjaink, reméljük, a gyakorlásaink után jobbak lesznek. Viszont az emberhátrányos védekezésünk jó, ez azért segít.

DEBRECENI HK–MAC BUDAPEST 4–2 (0–0, 1–2, 3–0)
Debrecen, 600
néző. V: Haszonits, Juhász, Soós, Kókai
DHK: PLESZKÁN – Bezrukov, Szagyikov (2) – Hetényi, Smith – Piszkunov 1 (1), SCHULTZ 2 (1), Molnár D. – Németh, SALUGA 1 (2), Szokolov (1) – Vincze, Godó, Jancsó. Edző: Jason Morgan
MAC: Bálizs – Escobedo, Kovács B. – Mestyán, Jászai – Ruikka, Vokla (1) – Tóth –
Booras 2, Terbócs, Jubinville (2) – Roczanov, Kerezstúry, Bödök – Somogyi, Könczei, Kovács Cs. – Nagy G., Nagy K., Nikiforov. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 4, illetve 14 perc
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a MAC javára.
MESTERMÉRLEG

Jason Morgan: – Annyira rövid volt a kispadunk, hogy a három juniort kellett felhívni. Ők tegnap este tudták meg, hogy játszani fognak. Ehhez képest nagyszerű teljesítményt nyújtottak, le a kalappal előttük! Azt kértem a meccs előtt, mindenki tegye ki a szívét-lelkét a pályára, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó meccsünk ebben az idényben. Ennek szellemében játszottak a fiúk, ennek köszönhetjük a győzelmet. Most végre csapatként működtünk, és nem volt semmi egyénieskedés.
Majoross Gergely: – Nagyon elégedetlen vagyok a csapat mai teljesítménnyel, de a magaméval is. Nekem is tulajdonítható, hogy nem sikerült pontot tenni a párharc végére. Mi túlságosan is előre tekintettünk, már a döntőben éreztük magunkat, elhittük, hogy a több meghatározó játékosát nélkülöző Debrecen legyőzése fél gőzzel is megy. Hát nem megy! Nincs bánat és tragédia, levonjuk a következtetést ebből a mérkőzésből, és szerdán megpróbáljuk kiharcolni a bajnoki döntőben való szereplés jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik