Miskolc: döntőt ér az 5. meccsen lőtt 5 gól

Vágólapra másolva!
2012.03.14. 20:51
null
Saluga Martin három miskolci gól előkészítéséből is kivette a részét (Fotó: Jezoviczki Máté)
Címkék
A Miskolc hazai pályán 5–1-re győzött a Ferencváros ellen a férfi jégkorong ob I elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így a párharcot 3–2-re megnyerve bejutott a fináléba, amelyben a Sapa Fehérvár AV 19 lesz az ellenfele.

 

A vártnál nehezebben ugyan, de a Miskolc végül érvényesítette a papírformát, és a Ferencvárost búcsúztatva bejutott az ob I döntőjébe.

A zöld-fehérek már azzal meglepetést szereztek, hogy öt mérkőzésre kényszerítették ellenfelüket, ám ha már idáig eljutottak, nem szerettek volna megállni. Nem is kezdtek rosszul, hiszen a negyedik mérkőzésen Alfred Lindgrennek kisebb sérülést okozó Borbás Gergely a 9. percben bevette Budai Krisztián kapuját Jánosi Csaba passzából. Az első harmadot azonban nem tudta előnnyel zárni a Fradi, mivel a 19. perc végén Vladimir Dubek egyenlített.

A döntőnek bizonyuló pillanatok a második játékrész közepén érkeztek el. Ekkor előbb Nagy Gergő váltott gólra egy emberelőnyös szituációt, majd kevesebb mint egy perc múlva Joshua Bonar – immár azonos létszámnál – 3–1-re alakította az állást.

Ezután már nem is lépett le a győzelem ösvényéről a hazai alakulat, amely az 55. percben Bonar második találatával vitte be a kegyelemdöfést, a harmadik asszisztját kiosztó Saluga Martin passzát követően. A zárszó azonban nem a kanadai csatáré volt, hanem a szintén duplázó Nagy Gergőé, aki az utolsó percben üres kapus góllal állította be az 5–1-es végeredményt.

FÉRFI JÉGKORONG OB I, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JJSE–FERENCVÁROS 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)
Miskolc, 1400 néző. V: Halassy, Sós, Gangel, Soós
MISKOLC: BUDAI K. – Chmelo, Jarábek (1), BONAR 2 (2), NAGY G. 2 (2), SALUGA (3) – Svasznek, Lindgren, Rafaj (1), Dubek 1, Popovics – Budai R., Láda P., Szilágyi, Ritó, Miskolczi – Mokrai, Orosz, Urbán, Túróczy, Tóth-Jávor. Edző: Kjell G. Lindqvist
FTC: Racko – Lévai, Hietamäki, Sivonen, Schellin, Feil – Vecaj, Székely Mádai L., Jánosi (1), Hoffmann (1), Borbás 1 – Hrajnoha, Bontovics, Berta, Roczanov, Kiss G. – Wéber, Rosztocsil, Hegyi D., Molnár Á. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Kjell G. Lindqvist: – Az első harmad gyengébb volt, a másodikban is voltak meleg pillanataink, utána viszont megszereztük a vezetést, és ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A harmadik játékrészben már a mi akaratunk érvényesült. Nagyon örülünk, hogy a szezon harmadik döntőjében is játszhatunk!
Dobos Tamás: – Jól játszottunk, de néhány játékosom a kritikus pillanatokban rossz döntést hozott, így a hazaiak el tudtak húzni. Megint futottunk az eredmény után, kinyíltunk, ezt a rutinos ellenfél kihasználta. Gratulálok a Miskolcnak, sok sikert kívánok neki a döntőben, ugyanakkor szeretném megköszönni saját csapatomnak is a kitűnő helytállást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik