Megint szerzett gól nélkül kapott ki otthon a Volán

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 21:53
null
Mihály Árpádék (balra) ismét nem tudtak gólt ütni hazai pályán (Fotó: Mirkó István)
A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata ismét kikapott hazai pályán az osztrák bajnokság alsóházi rájátszásában, az 5. fordulóban a Dornbirn távozott 1–0-s győzelemmel a magyar bajnok otthonából.

Bár volt szó arról, hogy az idény közben távozó Eric Johansson és Ladányi Balázs miatt billenő mérleg másik serpenyőjébe tett Filip Novák mellé még egy embert igazol a Volán, ezzel a verzióval azonban leszámolhattunk. Ocskay Gábor szakosztályigazgató inkább arra mutatott rá a meccs előtt, hogy hazai pályán, amikor a Volánnak kell kezdeményeznie, hasonlóan eredményes játékot kellene bemutatni, mind idegenben.

Ennek a gyakorlására a Dornbirn ellen adódott mód, ráadásul kötelező lett volna a győzelem, ha a Volán nem szeretné befejezni az EBEL-t a középszakasz végén. Magosi Bálint sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

A két csapat korábbi meccsein mindig a hazai csapat diadalmaskodott, a fehérvári szurkolók minden bizonnyal a forgatókönyv folytatásában bíztak. Az első percek viszonylag esemény nélkül teltek, egyik csapat sem akart kockáztatni. A Fehérvár a kilencedik percben emberelőnybe került, de nem tudott élni vele. Az osztrákok próbáltak kontrákkal operálni, de nem szültetett találat a kiegyenlített játékrészben.

A folytatásban hátrányba került a Volán, Keith Matthew mattolta Adam Munrót, miközben a hálóőrt és a menteni próbáló Pozsgai Tamást is bevitte a kapuba (0–1). A megélénkülő meccsen felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Fehérvár egy emberhátrány kivédekezése után nagy nyomás alá helyezte Patrick Desrocherst, de a második szünetig sem tudott betalálni.

A záró játékrész már inkább a kiállításokról és a durvaságról szólt, úgy tűnt, kezdenek elszabadulni az indulatok. A Volánnak a hajrához érve egy kettős emberhátrányt és egy négyperces büntetést is túl kellett élnie, és ha már a góllövéssel hadilábon állt, legalább hátul biztosan tartotta az eredményt. Persze az osztrákokat sem kellett félteni, így még az utolsó percekben megvolt az esélye a magyar csapatnak, de az újabb magyar fór sem eredményezett gólt (pedig ekkor már Munrót is lehozta a Fehérvár). A Znojmo elleni meccs után ismét szerzett gól nélkül maradt alul hazai pályán a Volán. Az egyetlen pozitívum, hogy Salzburg és a Ljubljana is kikapott idegenben.

A MÉRKŐZÉS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK

JÉGKORONG, EBEL
ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
SAPA FEHÉRVÁR AV 19–DORNBIRNER BULLDOGS (osztrák) 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Székesfehérvár, 2643 néző. Vezette: Erd (osztrák), Trilar (szlovén), Hofer (osztrák), Rakovic (szlovén)
FEHÉRVÁR: MUNRO – Sille, Orbán, Mihály Á., Bailey, F. Novák – Pratt, Durco, Banham, Sikorcin, Benk – Horváth A., Hetényi P., Sofron, Vas M., Kovács Cs. – Pozsgai, Tokaji, Németh A., Metcalfe, Hajós
DORNBIRN: DESROCHERS – D’Aversa, Tuma, Aquino, Kozek, KEITH – Magnan-Grenier, Slivnik, MACMILLAN, Henrich, Mitchell – Aarsson, Fussenegger, N. PETRIK, Feichtner, Häussle – Wilfan, Putnik
Gól: 23:09: Keith (Aarsson, Aquino, 0–1)
Kiállítások: 16, ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
Jan Neliba, a Fehérvárt edzője: Nehéz mit mondani. Ismét pontokat veszítettünk, méghozzá olyan mérkőzésen, amelyen nyerhettünk volna. Az első harmadban nem úgy ment, ahogy elképzeltük, a második és a harmadik játékrészben viszont belelendült a csapat. Küzdöttünk, harcoltunk, voltak helyzeteink, ám a ziccerek kihasználásával megint gondban voltunk. A lövő játékosaink, Frank Banham és Sofron István is mindent megtettek, de egyszerűen nem sikerült betalálniuk.
Dave MacQueen, a Dornbirn edzője: Ritkán elég a jégkorongban egy gól a győzelemhez, szerencsére nekünk elég volt. Ellenben nem Fortunának köszönhetjük a győzelmünket, a fiúk nagyon keményen megdolgoztak érte. Az első harminc percben mi voltunk a jobbak, utána kétségtelen, hogy a Fehérvár nagy nyomás alá helyezett bennünket, kissé hektikussá vált a záró harmad, végül azonban meg tudtuk tartani minimális előnyünket.
További eredmények: Felsőház: Linz–Klagenfurt 4–1, Villach–Graz 0–1, Alsóház: Innsbruck–Ljubljana 4–3, Znojmo–Salzburg 3–2
A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Vienna 4 3 1 12–4 +8 12 (4)
2. Linz 5 3 1 1 22–16 +6 8 (0)
3. Zagreb 4 1 1 2 12–15 –3 6 (3)
4. Graz 5 2 3 8–12 –4 6 (4)
5. Klagenfurt 5 2 3 14–14 0 4 (0)
6. Villach 5 1 1 3 10–17 –7 4 (1)

AZ ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Znojmo 5 4 1 20–7 +13 12 (4)
2. Olimpija Ljubljana 5 3 2 15–13 +2 7(1)
3. Salzburg 5 1 1 3 17–17 0 7 (3)
4. Sapa Fehérvár AV19 5 2 3 11–12 –1 6 (2)
5. Dornbirn 5 2 1 2 10–19 –9 5 (0)
6. Innsbruck 5 2 3 12–17 –5 4 (0)

Zárójelben az alapszakaszból hozott bónuszpontok. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik